ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος για τον Δημήτρη! «Ήταν παιχταράς, γεννημένος γκολτζής»

Θρήνος για τον Δημήτρη! «Ήταν παιχταράς, γεννημένος γκολτζής»

«Δεν ήταν απλά χαρισματικός παίχτης, ήταν παιχταράς», λένε όσοι γνώριζαν τον 33χρονο Δημήτρη Κασκούτη.

Η είδηση του τραγικού θανάτου του, έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στην μικρή κοινωνία του Πλατάνου Ηλείας, απ’ όπου κατάγεται και έζησε κάποια χρόνια, αλλά και στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ηλείας, αφού στα χρόνια που έπαιξε μπάλα στα γήπεδα της περιοχής, κατάφερε να γράψει την δική του «ιστορία» και όλοι να μιλούν για το ταλέντο του.

Ήταν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο άτυχος Δημήτρης, άγνωστο πώς και γιατί, έπεσε στις γραμμές του Μετρό. Για τον απεγκλωβισμό και την ανάσυρσή του, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση που διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα. Στις 2:00 τα ξημερώματα, διασώστες του ΕΚΑΒ τον παρέλαβαν και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ στο Νοσοκομείο του ΚΑΤ όπου διακομίσθηκε, τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την προανάκριση, προσπαθούν, μέσα από καταθέσεις και το βιντεοσκοπημένο υλικό από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος του Μετρό, να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στις γραμμές ο άτυχος 33χρονος.

Από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ηλείας

Η είδηση του θανάτου του, γέμισε με θλίψη τον Πλάτανο, τον τόπο καταγωγής του Δημήτρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά λίγο πριν τελειώσει το σχολείο ήρθε στον τόπο καταγωγής του πατέρα του. Εδώ έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στον «Ερμή» Πλατάνου. Το ταλέντο του φάνηκε αμέσως και πολύ γρήγορα έγινε μέλος του Α.Ο «Ολυμπιακός» Λαμπετίου, «γεμίζοντας» τις εστίες των αντιπάλων με γκολ, οδηγώντας την ομάδα του στην κορυφή της Α2 κατηγορίας και ταυτόχρονα, ο ίδιος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Η επιστροφή στην Αθήνα και η Πάρος

Αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα και εκεί, κατάφερε να παίξει μπάλα σε Εθνικές κατηγορίες, ενώ για μια χρονιά βρέθηκε και στους ερασιτέχνες του Ατρομήτου Αθηνών.

Το 2014, για επαγγελματικούς λόγους μετακόμισε στην Πάρο. Έχοντας δημιουργήσει οικογένεια, η γέννηση του γιού του, του Γουλιέλμου, έγινε για τον Δημήτρη ο «φάρος» της ζωής του.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο όμως δεν μπορούσε να τον κρατήσει εκτός γηπέδων, κι έτσι, υπέγραψε με τον «Νηρέα» Πάρου και με 16 τέρματα αναδείχθηκε και πάλι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κυκλάδων. Αν και την επόμενη χρονιά ξεκίνησε συζητήσεις με τον «Παμμηλιακό» Μήλου, τελικά η σεζόν τον βρήκε στο χωριό του, τον Πλάτανο, επιστρέφοντας και στην παλιά του ομάδα – τον «Ολυμπιακό» Λαμπετίου – οδηγώντας την, με εντυπωσιακά τέρματα, προς την κορυφή. Τον Γενάρη του 2017, πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, αποχώρησε από την ομάδα, αφού είχε αποφασίσει, για επαγγελματικούς λόγους, να μεταναστεύσει στην Γερμανία, όπου και έμεινε για χρονικό διάστημα 4 περίπου μηνών.

Ο δύσκολος δρόμος

Η λαμπρή πορεία του προς την κορυφή – για την οποία κανείς δεν αμφέβαλλε, αφού όλοι όσοι τον γνώριζαν ποδοσφαιρικά μιλούν για έναν γεννημένο «γκολτζή» – ανακόπηκε πολλές φορές, αφού ο Δημήτρης βρέθηκε σε δύσκολα...μονοπάτια. Το «πάλεψε» πολλές φορές, και πάντα ξέφευγε. Την τελευταία φορά όμως, δεν τα κατάφερε...

Την Τετάρτη η κηδεία

Η κηδεία του άτυχου Δημήτρη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στον Πλάτανο. Εκεί θα συγκεντρωθούν η οικογένεια, οι συγγενείς, οι συγχωριανοί, οι συμπαίχτες και οι φίλοι του, για να τον αποχαιρετίσουν και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Σχετικές ειδήσεις