ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σημαντικές εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2015, έπειτα από ημέρες εξαφάνισης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ο φάκελος της υπόθεσης μπαίνει εκ νέου στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, καθώς την περασμένη Παρασκευή τη δικογραφία ανέλαβε νέος ανακριτής. Πρόκειται για την τρίτη φορά που η δικογραφία αλλάζει χέρια.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο δικηγόρος της οικογένειας του φοιτητή, Δημήτρης Μπούκας, αποκαλύπτει πως δεν αποκλείει το γεγονός να ασκηθούν νέες διώξεις στους φοιτητές που κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος του φοιτητή.

«Η υπόθεση έχει ακόμη πολύ δρόμο και δεν έχουν διαλευκανθεί όλες οι πτυχές της. Εκτίμησή μου είναι ότι θα ασκηθούν διώξεις και για άλλα αδικήματα, τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά ως τώρα. Μιλάμε για μια τεράστια δικογραφία. Υπάρχουν σημεία στη δικογραφία που μπορεί να οδηγήσουν την κύρια ανάκριση και προς άλλες κατευθύνσεις» δηλώνει ο δικηγόρος.

Ο τέταρτος πλέον κατά σειρά ανακριτής, που αναλαμβάνει την υπόθεση, καλείται να διαβάσει από την αρχή την ογκωδέστατη δικογραφία, προσπαθώντας να ρίξει «φως» στα σημεία που έμειναν ανεξερεύνητα.

Η επίμαχη δικογραφία είναι μεν ενιαία αλλά στην ουσία της διακρίνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά στους τραμπουκισμούς και στο bullying σε βάρος του νεαρού φοιτητή, για το οποίο κατηγορούνται επτά συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη, από την Κρήτη, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού. Το δεύτερο κομμάτι της δικογραφίας αφορά στην ασκηθείσα δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι» (κατ’ αγνώστου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Σχετικές ειδήσεις