Προσοχή! Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν σήμερα από φωτιά - Πού μαίνονται πύρινα μέτωπα

Προσοχή! Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν σήμερα από φωτιά - Πού μαίνονται πύρινα μέτωπα

Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Λαρίσης, Μαγνησίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Χανίων.

Παράλληλα, υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Καβάλας, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου και για τα νησιά της Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, καθώς και για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Δείτε το χάρτη:

pyrosvestiki fwtia

Εξάλλου, 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής: Οριοθετημένη, χωρίς ενεργό μέτωπο, είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Αιγείρα Αχαΐας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων