ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Συλλαλητήριο για τους παιδικούς σταθμούς (pics&vid)

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Συλλαλητήριο για τους παιδικούς σταθμούς (pics&vid)

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/09) στο υπουργείο Εσωτερικών.

Μέλη του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς καθώς και μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

ypourgeio paidikoi7

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης ήταν η ένταξη του συνόλου των παιδιών στις δομές μέσω του σχετικού προγράμματος της ΕΕΤΑΑ (σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους 180.000 παιδιά παραμένουν εκτός), η μονιμοποίηση των συμβασιούχων σε αυτές και μόνιμες προσλήψεις όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.

Νωρίτερα, ομάδα από τους συγκεντρωμένους, εισέβαλλε στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση καθώς προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού.

ypourgeio paidikoi3

ypourgeio paidikoi4
ypourgeio paidikoi5
ypourgeio paidikoi6

Τελικά δεν κατάφεραν να συναντηθούν μαζί του καθώς τους ενημέρωσαν ότι απουσιάζει και συναντήθηκαν με συμβούλους του, οι οποίοι τους παρέπεμψαν στο υπουργείο Εργασίας.

Δείτε εικόνα από την ένταση στο υπουργείο Εσωτερικών:

Ο πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σπύρος Κωνσταντάς, δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το Συνδικάτο θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις για το θέμα, ενώ σημείωσε ότι στη συνάντηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι 9 γυναίκες που εργάζονταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Ψυχικού και απολύθηκαν λόγω μείωσης παιδιών, θα επαναπροσληφθούν σε άλλες αντίστοιχες δομές.