ΕΛΛΑΔΑ

Ο εκπαιδευτικός για την κλοπή των απολιθωμάτων στην Κίσσαμο: Τα πήρα για να διακοσμήσω το σπίτι μου

Ο εκπαιδευτικός για την κλοπή των απολιθωμάτων στην Κίσσαμο: Τα πήρα για να διακοσμήσω το σπίτι μου

Σε τοπική εφημερίδα μίλησε ο καθηγητής που κατηγορείται για την κλοπή των απολιθωμάτων στην Κίσσαμο Χανίων.

Όπως υποστήριξε ο εκπαιδευτικός, μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίδα», τον κατήγγειλε η εν διαστάσει σύζυγός του, για να τον εκδικηθεί.

«Τα μάζεψα με τη σύζυγό μου πριν τέσσερα χρόνια. Ψάχναμε κοχύλια, πετραδάκια κι άλλα διακοσμητικά από τις παραλίες. Τα είδαμε, μας άρεσαν και τα πήραμε.

Δεν τα βρήκαμε τώρα. Τα θέλαμε, για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Μάλιστα έψαχνα αστερίες και διακοσμητικά μπουκάλια για να φαίνονται πιο ωραία!».

Αυτό ισχυρίζεται ο εκπαιδευτικός από τα Χανιά, ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεψε τα απολιθώματα βάδισης προγόνου του ανθρώπου ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών.

Ο Χανιώτης εκπαιδευτικός μιλώντας στην «Π» από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, λέει ότι δεν είχε ιδέα για το τι πρόκειται.

Τα είχε βάλει στο τζάκι και στο καλοριφέρ του σπιτιού του στην Κίσσαμο και τα πήρε μαζί του στη Μακεδονία, γιατί είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του, συζεί με μία άλλη γυναίκα και είχε κάνει αίτηση για απόσπαση στη συμπρωτεύουσα.

Μάλιστα, λέει ότι η εν διαστάσει δηλαδή σύζυγός του, έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, για να τον μπλέξει, επειδή δεν έχουν καλές σχέσεις. Ωστόσο, σε ερώτηση εάν έχει αποδείξεις ότι τα είχε τόσα χρόνια- οι ερευνητές λένε ότι αποσπάστηκαν πρόσφατα- ο ίδιος λέει ότι τα έβλεπαν οι γονείς του που τα είχε εκθέσει στο σπίτι του.

«Στο σπίτι δεν έμπαιναν άλλα άτομα, πέρα από τους γονείς μου. Δεν έχω φωτογραφίες που να δείχνουν ότι τα είχα πολύ καιρό», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ήταν καλοκαίρι πριν περίπου τέσσερα χρόνια. Δεν τα ξεκολλήσαμε. Εμείς τα βρήκαμε με τη σύζυγό μου και τα πήραμε, γιατί μας άρεσαν.

Ο χώρος ήταν αφύλακτος. Εάν ήταν τόσο σημαντικά, γιατί δεν προστατευόταν ο χώρος; Ορκίζομαι στα παιδιά μου ότι λέω αλήθεια. Θα μπλέξω άδικα και πρέπει να βγάλω τη ρετσινιά από πάνω μου».

Ερωτηθείς για την ύπαρξη κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία και εμπορεύονται αρχαία αντικείμενα, ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι δεν τα πήρε μαζί του για να τα πουλήσει, αλλά για να διακοσμήσει το νέο του σπίτι.

«Είναι βλακείες να λένε ότι ανήκω σε τέτοια κυκλώματα, δεν έχω καμία σχέση. Το κινητό μου είναι στη διάθεση της Αστυνομίας, για να δουν ότι εγώ δεν είχα καμία περίεργη συνομιλία με κανένα», αναφέρει.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι, όταν έμαθε για το «θησαυρό» που κατείχε, βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. «Μου τηλεφώνησαν από την Αστυνομία και μου είπαν ότι πρέπει να πάω σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί έρευνα στο πατρικό μου, όπου βρήκαν ένα από αυτά. Εγώ μαζί μου, δεν θυμάμαι ακριβώς, επειδή τα είχα χάσει από το σοκ, είχα πέντε ή έξι κομμάτια τα οποία και τα επέστρεψα».

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, «εάν ήταν κάτι αξίας, γιατί να τα έχω εκτεθειμένα και στα δύο μου σπίτια, στην Κρήτη και στη Θεσσαλονίκη και να μην τα έχω κάπου κρυμμένα;».

Τέλος σημειώνεται ότι ο εκπαιδευτικός περιμένει να κληθεί από τον εισαγγελέα, για να αναφέρει τους ισχυρισμούς του.

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις