«Συναγερμός» για πυρκαγιές: Δείτε ποιες περιοχές βρίσκονται «στο κόκκινο»

«Συναγερμός» για πυρκαγιές: Δείτε ποιες περιοχές βρίσκονται «στο κόκκινο»

Την προσοχή των πολιτών για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, εφιστούν για σήμερα οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης, ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς (δείκτης 4) παραμένει πολύ υψηλός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, «στο κόκκινο» βρίσκονται οι νομοί Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Χανίων και τα Κύθηρα.

Υψηλός είναι ο κίνδυνος (δείκτης 3) για τους νομούς Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φωκίδας, Εύβοιας, Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου, τα νησιά της Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου, καθώς και για τις Βόρειες Σποράδες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 58 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κατάσταση στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα εξελίσσεται ως εξής: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στις περιοχές Σιμωτάτα Κεφαλονιάς και Κούτσι Νεμέας στην Κόρινθο, ενώ οριοθετημένη, χωρίς ενεργό μέτωπο, είναι η φωτιά που ξέσπασε προχθές σε αγροτική έκταση στην Αιγείρα Αχαΐας.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.