Παραδόθηκε 36χρονος κατηγορούμενος για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Παραδόθηκε 36χρονος κατηγορούμενος για τον «Επαναστατικό Αγώνα»
Παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί αυθορμήτως στην Εισαγγελία ο 36χρονος Κώστας Κάτσενος....

Παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί αυθορμήτως στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών συνοδία του δικηγόρου του, ο 36χρονος Κώστας Κάτσενος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Ποιος είναι ο Κώστας Κάτσενος

Ο 36χρονος ο οποίος είναι υπάλληλος στο Εθνικό Τυπογραφείο, διέμενε στους Αμπελοκήπους, μόλις λίγα μέτρα μακριά από την ΓΑΔΑ και αναζητούνταν από την Αντιτρομοκρατική εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο. Μάλιστα οι άνδρες της αστυνομίας είχαν πραγματοποιήσει και έρευνες στο σπίτι του.

Η αστυνομία εξετάζει αν το σπίτι του  Κώστα Κάτσενου που βρίσκεται στην οδό Τριφυλίας στην Πανόρμου, θα χρησιμοποιούνταν από τα μέλη για το χτύπημα που σχεδιαζόταν να γίνει στη ΓΑΔΑ και τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Πως έφτασαν στα ίχνη του

Η αστυνομία είχε εντοπίσει το φερόμενο ως μέλος της οργάνωσης Κώστα Κάτσενο να συναντάται 4 φορές τον Απρίλιο του 2010 με τα μέλη της Οργάνωσης Νίκο Μαζιώτη, Σαράντο Νικητόπουλο, Χριστόφορο Κορτέση και Ευάγγελο Σταθόπουλο, τρεις φορές στην Καισαριανή και μία στην πλατεία Βικτωρίας.

Φορούσε πάντα ένα σακίδιο, γυαλιά μυωπίας και ήταν κοντός και φαλακρός.

Το όνομα του  Κώστα Κάτσενου αναφερόταν επίσης και στα τηλεφωνήματα μεταξύ των μελών της οργάνωσης.

Επίσης, αναζητείται ένα ακόμη άτομο, για το οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο να φυγάδευσε τον Κώστα Κάτσενο.

Στις 5 Οκτωβρίου η δίκη των μελών

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Οκτωβρίου είναι η δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Στις 11 Οκτωβρίου λήγει το 18μηνο και όσοι κατηγορούμενοι είναι προφυλακιστέοι για την υπόθεση, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.