ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες στη συναυλία αλληλεγγύης για την Ηριάννα στο Γουδή (pics)

Χιλιάδες στη συναυλία αλληλεγγύης για την Ηριάννα στο Γουδή (pics)

Κύμα αλληλεγγύης που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, προς την κρατούμενη Ηριάννα Β.Λ., υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής, που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης, χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.

Στη συναυλία που διοργανώθηκε χθες με πρωτοβουλία φίλων της Ηριάννας, στο πάρκο Γουδή, παραβρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών, που θέλησαν να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, φωνάζοντας με μια φωνή «Λευτεριά στην Ηριάννα». Στους τοίχους ήταν κρεμασμένα πανό με κύρια συνθήματα «κάτω τα χέρια από τις ζωές μας» και «ποιων η δικαιοσύνη, δίκιο θα δικάσει».

irianna1

Γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη συναυλία, που είχε ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα για την Ηριάννα.

Ανάμεσά τους, ήταν οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Αγγελάκας, Γιάννης Χαρούλης, Νατάσσα Μποφίλιου, Villagers of Ioannina City, Δημήτρης Αποστολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μυστακίδης, Social Waste, αλλά και ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Manu Chao, που προσέφεραν στον κόσμο ένα μοναδικό θέαμα, που ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, γύρω στις 10 το βράδυ τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης που είχαν τυπωθεί κι ανέρχονταν στις 20.000, εξαντλήθηκαν κι όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές «τα έσοδα της συναυλίας υπερκάλυψαν τα δικαστικά έξοδα για την Ηριάννα [...]τα επιπλέον χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν σε πρόσφυγες και κρατούμενους».

irianna

Υπενθυμίζεται πως στις 16 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί, για δεύτερη φορά, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. και του συγκατηγορούμενού της, Περικλή, μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση τον περασμένο Ιούλιο που πυροδότησε κύμα αντιδράσεων, καθώς η καταδίκη της φοιτήτριας έγινε με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο, μερικό δείγμα DNA και χωρίς την ύπαρξη μαρτύρων.

Σχετικές ειδήσεις