ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινος εφιάλτης στην Αρχαία Ολυμπία - Καίγεται ο Ξηρόκαμπος

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινος εφιάλτης στην Αρχαία Ολυμπία - Καίγεται ο Ξηρόκαμπος

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της φωτιάς που μαίνεται στον Ξηρόκαμπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου και κατακαίει δασική έκταση.

Αρχικά, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν στην περιοχή 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα καθώς και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχειρούσαν 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στην πορεία της ημέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 ιδιωτικό βυτιοφόρο, 2 Καναντέρ, 4 Πετζετέλ και 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά μαίνεται μακριά από την Αρχαία Ολυμπία και αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια.

fwtia arxaia olympia2

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, «η φωτιά καίει πυκνό πευκοδάσος και το μέτωπό της βρίσκεται σε χαράδρα».

Όσον αφορά στις άλλες τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στη Μάκιστο, στο Κακοτάρι και στην Πέρσαινα της Ηλείας, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε ότι «η κατάσταση είναι ελέγξιμη».

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η φωτιά ξέσπασε στις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακής αλλά έγινε αντιληπτή περίπου 3 ώρες αργότερα. Καίει σε δασική έκταση μέσα σε χαράδρα, γεγονός που κάνει εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση στο σημείο.

Επικεφαλής των επιχειρήσεων είναι ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Κώστας Κυριακόπουλος.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ανοίγουν ζώνες και δρόμος για να μπορέσουν να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σχετικές ειδήσεις