ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία σε λίγες ώρες

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία σε λίγες ώρες

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» σήμερα, Τρίτη (26/09/2017) ισχυρά φαινόμενα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σοβαρά προβλήματα τη Δευτέρα (25/09) προκάλεσε η κακοκαιρία που σάρωσε πολλές περιοχές της χώρας.

Δείτε εδώ τις εικόνες «Αποκάλυψης» από τη Σαμοθράκη

Σήμερα, Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους αναμένεται να εκδηλωθούν κατά διαστήματα στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική και Πιερία) και στην ανατολική Θεσσαλία.

Αναλυτικά, στην Αττική, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στην Κρήτη 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές και στα νότια παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.