Η νεκροψία θα αποκαλύψει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του φρικτού θανάτου της Βρετανίδας

Η νεκροψία θα αποκαλύψει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του φρικτού θανάτου της Βρετανίδας

Συνεχίζεται το θρίλερ με την Βρετανίδα τουρίστρια, το πτώμα της οποίας βρέθηκε κατασπαραγμένο σε περιοχή της Κομοτηνής.

Σήμερα, Τετάρτη (27/09) θα διεξαχθεί η νεκροψία της άτυχης γυναίκας στην Κομοτηνή από τον ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη σε συνεργασία με επιστήμονες από το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο.

Ο νεκροψία θα δείξει την ακριβή αιτία θανάτου της Σίλια Χολινγκγουόρθ, καθώς κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με βεβαιότητα αν η 63χρονη ακτιβίστρια κατασπαράχθηκε από λύκους και τσακάλια ή άγρια σκυλιά ή αν η αιτία του θανάτου της ήταν παθολογική.

«Είναι μια πολύ ειδική περίπτωση. Περιμένω τους ειδικούς για να εξετάσουμε μαζί τα ευρήματα. Λύκοι, άγρια σκυλιά και τσακάλια είναι γνωστό ότι επιτίθενται στους ανθρώπους. Υπάρχουν βουνά και δάση εδώ, έχω δει ξανά στο παρελθόν Έλληνες και Βούλγαρους να πεθαίνουν με τέτοιο τρόπο» δήλωσε ο ιατροδικαστής στον Guardian.

2949

Την ίδια ώρα η αστυνομία ερευνά το λόγο που η Χολινγκγουόρθ βρέθηκε σε αυτό το απομονωμένο σημείο.

«Τι έκανε εκεί; Το σημείο είναι πολύ απομονωμένο, πολύ δύσκολο να προσεγγιστεί με τα πόδια και 3-4 χλμ. μακριά από τον αρχαιολογικό τόπο που φέρεται να ήθελε να επισκεφτεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θοδωρής Χρονόπουλος.

Η ΕΛΑΣ έχει ζητήσει και άρση του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες ήταν οι τελευταίες κλήσεις της Βρετανίδας καθώς φέρεται να μίλησε με συγγενείς της καλώντας σε βοήθεια.

Μια πρώτη εκτίμηση, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, είναι ότι η Χελινγκγουόρθ χάθηκε όταν προσπάθησε να βρει το δρόμο της πίσω στο ξενοδοχείο της Μαρώνιας όπου διέμενε.

Η Χόλινγκγουορθ είχε ενεργή συμμετοχή σε διάφορες οργανώσεις του Bradford-on-Avon και του Bath ενώ υπήρξε μέλος της καμπάνιας του Μπρίστολ για την Αλληλεγγύη στην Ελλάδα (Bristol Greece Solidarity), στηρίζοντας όσους υποφέρουν από την λιτότητα, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.