Πλειστηριασμοί: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ειρηνοδικείο Λάρισας – Αποχώρησαν οι συμβολαιογράφοι

Πλειστηριασμοί: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ειρηνοδικείο Λάρισας – Αποχώρησαν οι συμβολαιογράφοι

Ακόμα μια διαδικασία πλειστηριασμών διέκοψαν σήμερα (27/9) στο ειρηνοδικείο της Λάρισας, μέλη της επιτροπής κατά των πλειστηριασμών.

Τα μέλη της επιτροπής συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο ειρηνοδικείο, διεκδικώντας από τους συμβολαιογράφους να μην ξεκινήσουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποχωρήσουν από τα δικαστήρια της Λάρισας, χωρίς να υπάρξουν έκτροπα.

Σήμερα επρόκειτο να πλειστηριαστούν τρία αγροτεμάχια και δύο κτίρια-εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, ενώ στο χώρο των δικαστηρίων βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες και παρακολουθούσαν την κινητοποίηση από απόσταση.

Το μέλος της επιτροπής κατά των πλειστηριασμών Λάρισας, Βάιος Ζησόπουλος, σε δηλώσεις του σημείωσε πως η μη διεξαγωγή των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία είναι «μια επιτυχία του κινήματος όλα αυτά τα χρόνια», ενώ σχετικά με την διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, εξέφρασε την πεποίθηση πως «το κίνημα θα βρει τρόπους για να το αντιμετωπίσει».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζησόπουλος είπε πως η στάση του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών και οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακάκου, υπέρ όσων διαμαρτύρονται στους πλειστηριασμούς, είναι μια θετική εξέλιξη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το κίνημα θέλει συμμάχους τους αστυνομικούς».

«Θέλουμε να προστατέψουμε την περιουσία του ελληνικού λαού. Μέσα στο λαό είναι και οι αστυνομικοί. Και αν δεν έχουν οι ίδιοι κάποια περιουσία που μπορεί να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού, σίγουρα θα συμβεί σε κάποιον φίλο τους ή σε κάποιον συγγενή τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζησόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ