Μάχη για τη ζωή δίνει ο μικρός Γιώργος - Μπορείτε να βοηθήσετε;

Μάχη για τη ζωή δίνει ο μικρός Γιώργος - Μπορείτε να βοηθήσετε;

Αντιμέτωπος με ένα σπάνιο σύνδρομο που προσβάλλει τα ζωτικά του όργανα

Το αφοπλιστικό χαμόγελο και το διερευνητικό βλέμμα είναι δύο από τα χαρακτηριστικά του 16χρονου Γιώργου Καλαρύτη, ενός παιδιού πού δίνει αγώνα για την ζωή του αφού είναι αντιμέτωπος με ένα σπάνιο σύνδρομο που προσβάλλει τα ζωτικά του όργανα.

Στο πλευρό του Γιώργου οι γονείς του, η αδελφή του Ζωή Μαρία οι συμμαθητές του και εκατοντάδες φίλοι του που καλούνται μέσω ενός φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (4/10) στη Γαστούνη μεταξύ της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων και επιλέκτων του νομού Ηλείας, να τον ενισχύσουν οικονομικά, αφού τα ιατρικά έξοδα είναι υπέρογκα.

Ο Γιώργος με την αδελφή του Ζωή Μαρία

2

Σπάνιο σύνδρομο

Πατέρας του ο παλαίμαχος παίκτης του Αίαντα Γαστούνης και μέχρι πρότινος προπονητής Μιχάλης Καλαρύτης μιλά για την περιπέτεια του 16χρονου γιού του:

«Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Γαστούνη το 2001 και το 2006 διαγνώστηκε ότι πάσχει από το σπάνιο Σύνδρομο Γιάκομπσεν που προσβάλλει τα ζωτικά του όργανα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο παιδί με αυτό το σύνδρομο. Όσο μεγαλώνει ο Γιώργος, μεγαλώνουν και τα προβλήματα. Οι γιατροί δεν ξέρουν κάτι εδώ στην Ελλάδα, δεν έχουν γνώσεις για το Σύνδρομο και ενημερώνονται τηλεφωνικά από συναδέλφους τους του εξωτερικού. Κάθε δύο τρεις μήνες κάνουμε μαγνητικές στον εγκέφαλο, τώρα έχουμε πρόβλημα με το συκώτι, πρόβλημα με την καρδιά, μας προέκυψε διαβήτης ενώ τώρα έχουμε θέμα με το αίμα.  Πάμε να θεραπεύσουμε το ένα, προκύπτει πρόβλημα με κάτι άλλο. Τα έξοδα είναι πολλά…Ο Γιώργος είναι πάντα χαμογελαστός, πηγαίνει σχολείο, στην Β Γυμνασίου, αν και κανονικά έπρεπε να πηγαίνει Λύκειο. Κάθε χρόνο μας στέλνουν υποστήριξη δασκάλα δίπλα στο θρανίο του και δόξα τω Θεώ ο Γιώργος είναι επικοινωνιακός. Η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί το πρόβλημα είναι στο DNA του Γιώργου μας. Δεν υπάρχει θεραπεία. Στόχος είναι να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του και να κρατηθεί στη ζωή…»

Ο αγώνας

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 17:00 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης θα διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Μικτή μεταξή της Εθνικής Ενόπλων Ποδοσφαίρου και ομάδας επιλέκτων ποδοσφαιριστών από  την Ηλεία.

Η αφίσα του αγώνα

3

Πηγή: patrisnews.gr