ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος για 89χρονη: Με έδεσαν, με φίμωσαν, για 100 ευρώ

Τρόμος για 89χρονη: Με έδεσαν, με φίμωσαν, για 100 ευρώ

Απόγνωση, ανασφάλεια, φόβος, τρομοκρατία. Για μια χούφτα ευρώ… Με τον πλέον γλαφυρό τρόπο μια 89χρονη από τον Σταυρό Φαρσάλων περιέγραψεστο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας όλα όσα είχε την ατυχία να βιώσει πριν λίγο διάστημα μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Οι τέσσερις άνδρες την έπιασαν στον ύπνο και την κράτησαν στο κρεβάτι απειλώντας την ακόμα και με τη ζωή της. «Με έδεσαν με ταινία τα χέρια, μου έβαλαν την κουβέρτα στο πρόσωπο και δεν έβλεπα τίποτα. Μου έκλεισαν το στόμα. Προσπαθούσα να φωνάξω αλλά κάθε φορά με χτυπούσαν. Οι άλλοι τρεις έψαχναν όλο το σπίτι. Τους έλεγα ότι δεν έχω τίποτα».

Τελικά όμως έφυγαν με 100 ευρώ και ένα κόσμημα. «Δεν είναι τα λεφτά. Είναι αυτό που έζησα. Είναι ένα μαρτύριο. Έπαθα νευρικό κλονισμό. Δεν μπορούσα να το ξεπεράσω. Έκαναν άνω κάτω όλο το σπίτι. Μου έλεγαν συνέχεια δώσε μας λεφτά αλλιώς θα σε σκοτώσουμε. Δεν περίμενα να ζήσω κάτι τέτοιο σ’ αυτήν την ηλικία».

Τελικά αφού έφυγαν, η ηλικιωμένη κατάφερε να απελευθερωθεί με κάποιο τρόπο «έβγαλα την ταινία αλλά είχαν κόψει το τηλέφωνο. Βγήκα από το σπίτι και πήγα στο σπίτι ενός γείτονα και ειδοποιήσαμε την αστυνομία» είπε μεταξύ άλλων. «Ήρθε τρομοκρατημένη. Στην αρχή νόμιζα πως είχε δει όνειρο» είπε από την πλευρά του ο γείτονας καταθέτοντας ως μάρτυρας.

Η ληστεία έγινε τον Ιανουάριο του 2016 και δύο δράστες συνελήφθησαν τον περασμένο Μάρτιο από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Ο ένας είναι 26 ετών και ο άλλος 38 ενώ ακόμα ένας συνεργός τους, ηλικίας 40 ετών, είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Όλοι κρίθηκαν ένοχοι για τη ληστεία και οι δύο εκ των τριών καταδικάστηκαν σε 6 χρόνια κάθειρξη ενώ ο ένας σε 4 χρόνια φυλάκιση. Η έφεση για τον τελευταίο έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: eleftheria



Σχετικές ειδήσεις