Απεργούν οι εργαζόμενοι στις φυλακές Τρίπολης

Απεργούν οι εργαζόμενοι στις φυλακές Τρίπολης
Αντιστέκονται στην απόφαση για περικοπή των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε υποβάθμιση της ζωής τους

Κατεβάζουν ρολά και οι... φυλακές. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη  νέα απεργία στις 4 και 5 Οκτωβρίου που θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην εξωτερική φρούρηση των καταστημάτων κράτησης, στην οποία θα δώσουν το «παρών» και οι εργαζόμενοι στις φυλακές της Τρίπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στην απόφαση για περικοπή των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 δεν επαρκούν τα κονδύλια για την θέρμανση των καταστημάτων κράτησης, για τα φάρμακα των ασθενών κρατουμένων και για την νυχτερινή εργασία των υπαλλήλων. Μάλιστα στις 5 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού κατά τις πρωινές ώρες.