Αυτή είναι η ιστορία πίσω από την μαυροφορεμένη γιαγιά που ζητιανεύει στους δρόμους

Αυτή είναι η ιστορία πίσω από την μαυροφορεμένη γιαγιά που ζητιανεύει στους δρόμους

Σπαράζει καρδιές η γιαγιά που είναι καθισμένη κατάχαμα στο πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή. Η ηλικιωμένη γυναίκα είναι σχεδόν ξαπλωμένη στο πλακόστρωτο ζητώντας βοήθεια από τους περαστικούς.

Έχει μπροστά της ανοιγμένο το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητα της προκειμένου να γίνονται γνωστά τα στοιχεία της σε όποιον θέλει να βοηθήσει και περιμένει καρτερικά κάποιον περαστικό να της δώσει κάτι από το περίσσευμα του.

To δράμα της ηλικιωμένης είχε αναδειχθεί στο παρελθόν σε σχετικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας North Press και αποδείχθηκε ότι πίσω από την εικόνα της ηλικιωμένης γυναίκας κρύβεται ένα οικογενειακό δράμα.

Η ίδια ζει σ' ένα παράπηγμα στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, μαζί με τα τρία εγγόνια της. Ο πατέρας των παιδιών και γιος της έχει πεθάνει και η μητέρα τους τα έχει εγκαταλείψει στο έλεος της φτωχής και άρρωστης γιαγιάς που προσπαθεί να τα θρέψει...

Μάλιστα, όπως έχει εκμυστηρευτεί η ηλικιωμένη σε καταστηματάρχες της περιοχής, στο σπίτι της δεν έχει ούτε ψυγείο και παρόλο που αυτοί προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν σ αυτό το απλό για πολλούς αγαθό, αυτή αρνήθηκε με περηφάνια.