ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Νεκρός ο μακελάρης που δολοφόνησε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε τρεις

Φθιώτιδα: Νεκρός ο μακελάρης που δολοφόνησε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε τρεις

Νεκρός, στον κήπο του σπιτιού όπου διέμενε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, στη Λευκάδα της δυτικής Φθιώτιδας, βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (5/10) ο μακελάρης, που τον Αύγουστο του 2010 συγκλόνισε το πανελλήνιο σκορπίζοντας το θάνατο στο Αχλάδι της ανατολικής Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το , τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος του άνδρα, που ήταν γνωστός και ως «Μητσάρας ο ψαράς», οφείλεται πιθανότατα σε παθολογικά αίτια, ωστόσο φως στις συνθήκες θανάτου του αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Ο «μακελάρης» διέμενε στο συγκεκριμένο σπίτι από την ημέρα της αποφυλάκισής του, τον Απρίλιο του 2016, λόγω προβλημάτων υγείας, παρότι είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς. Του είχε απαγορευτεί οποιαδήποτε μετακίνηση ειδικά προς την ανατολική πλευρά όπου διέμενε η οικογένεια των θυμάτων του, ενώ οι μόνοι που τον επισκέπτονταν ήταν η κόρη και ένας ανιψιός του.

Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε

Ήταν Αύγουστος του 2010, στις 2.10΄μετά τα μεσάνυχτα όταν ο «Μητσάρας ο ψαράς» είχε πάρει το παραγάδι και το πήγαινε στη βάρκα του. Φτάνοντας στην παραλία συνάντησε μια παρέα 10 περίπου ατόμων. Γείτονες, κουμπάροι και συγγενείς του, οι οποίοι μετά από το γλέντι που έκαναν για τη γιορτή της Σωτηρίας, κατέβηκαν δίπλα στην παραλία για λίγη δροσιά.

Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που θα ακολουθούσε. Κάποιος πέταξε μια κουβέντα. Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει το μακελειό, που τελείωσε στις 8.15΄το πρωί. Ο 68χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε έναν 52χρονο από τη παρέα, ενώ μέχρι να συνέλθουν οι υπόλοιποι, πήγε στο σπίτι του, που απείχε μόλις 70 μέτρα, πήρε μία καραμπίνα και επέστρεψε στην παραλία. Τότε, πυροβόλησε τον 52χρονο που είχε μαχαιρώσει και έστρεψε το όπλο κατά του άτυχου ζευγαριού.

lamia

Ο 59χρονος Κωνσταντίνος, πρώτος ξάδελφος του δράστη, και η 49χρονη σύζυγός του, Σωτηρία, που γιόρταζε, πέφτουν επί τόπου νεκροί. Στη συνέχεια ο «μακελάρης» πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πρόσωπο μια 25χρονη μητέρα ενός μικρού παιδιού, που είχε πάθει σοκ και δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Οι πυροβολισμοί και οι φωνές είχαν στο μεταξύ σηκώσει από τα κρεβάτια τους λιγοστούς κατοίκους του οικισμού Καυκί, που βρίσκεται στην παραλία, μεταξύ Ραχών και Αχλαδίου.

Σε κατάσταση αμόκ, ο δράστης κατευθύνθηκε σε διπλανό σπίτι, με πρόθεση να σκοτώσει και πάλι. Οι γείτονες, που κατάλαβαν τι είχε συμβεί, κλειδώθηκαν στη σοφίτα για να προστατευτούν, ενώ ο δράστης επιχείρησε να σπάσει την πόρτα και το παράθυρο, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρει. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, όπου και «ταμπουρώθηκε».

Εν τω μεταξύ ο 52χρονος που μαχαίρωσε και πυροβόλησε, τραυματισμένος έχει καταφέρει να φτάσει σε άλλο σπίτι, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ενημερώθηκαν για το περιστατικό η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Τότε, ο δράστης πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και των διασωστών, που είχαν σπεύσει στο σημείο, επιχειρώντας να τους αποτρέψει να πλησιάσουν νεκρούς και τραυματίες. Μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ο δράστης επιτρέπει στον γαμπρό του να μπει στο σπίτι και να πάρει το μόλις τριών μηνών εγγονάκι του και την πεθερά του, και να τους φυγαδεύσει. Αφού πέρασαν πολλές ώρες αγωνίας και ο άνδρας είχε περικυκλωθεί από τους αστυνομικούς, βγήκε από το πίσω μέρος του σπιτιού και κατευθύνθηκε προς την παραλία, όπου και πάλι υπήρξε ανταλλαγή με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και τον ακινητοποίησαν, τραυματίζοντάς τον.

Πηγή: lamiareport.gr

Σχετικές ειδήσεις