Υπόθεση Λεμπιδάκη: Η απαίτηση των απαγωγέων για τα λύτρα μέσω αγγελιών

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Η απαίτηση των απαγωγέων για τα λύτρα μέσω αγγελιών

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεσης με την απαγωγή του επιχειρηματία Λεμπιδάκη έρχονται στη δημοσιότητα νέα συνταρακτικά στοιχεία. 

Ένα από αυτά είναι η απαίτηση των απαγωγέων να πουλήσει η οικογένεια ακίνητο-φιλέτο, προκειμένου να συγκεντρώσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ για τα λύτρα. Οι απαγωγείς υπέδειξαν στην οικογένεια να βάλει σχετική αγγελία στις Κρητικές Αγγελίες στο φύλλο που θα κυκλοφορούσε στις 11 Σεπτεμβρίου. 
 
Σύμφωνα με τις οδηγίες τους η αγγελία θα ήταν: «Πωλείται στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, μεγάλος επαγγελματικός- βιοτεχνικός χώρος 3000 τμ κτισμένος σε 10.000 τμ οικοπεδική έκταση. Κατάλληλος για πολλές χρήσεις. Τιμή πώλησης ανάλογη με την μοναδικότητα του . Τηλέφωνα επικοινωνίας 69……… ………. 69…….………. 69…….……….». 
 
Οι δράστες διεμήνυσαν ότι αν δεν το έκανε αυτό η οικογένεια, θα είχε συνέπειες, υπονοώντας τον θάνατο του απαχθέντος. Στις 11 Σεπτεμβρίου η οικογένεια προέβη στην δημοσίευση της αγγελίας, στην οποία ωστόσο είχαν παραλλαχθεί οι αριθμητικές τιμές που αντιστοιχούσαν στο εμβαδόν του κτίσματος και της οικοπεδικής έκτασης που δήθεν πωλούνταν, καθόσον διαπιστώθηκε ότι το γινόμενο των συγκεκριμένων αριθμητικών τιμών αντιστοιχούσε σε τριάντα εκατομμύρια (30.000.000), γεγονός που θα υποδήλωνε στους δράστες ότι η οικογένεια είχε όντως συγκεντρώσει το συγκεκριμένο ποσό και θα τους το παρέδιδε. Αντ’ αυτού, η οικογένεια χρησιμοποίησε αριθμητικές τιμές, των οποίων το γινόμενο αντιστοιχούσε σε εννέα εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες (9.300.000) ευρώ, ήτοι το ποσό που η οικογένεια είχε συγκεντρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.
 
Αντιλαμβανόμενοι την αλλαγή που είχε πραγματοποιηθεί στη δημοσιευμένη αγγελία και ότι αυτή παρέπεμπε στο ποσό των εννέα εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων (9.300.000) ευρώ, οι απαγωγείς δήλωσαν ότι διαθέτουν μεγαλύτερη υπομονή από αυτή που έχουν τα μέλη της οικογενείας
 

Οι ματωμένες επιστολές του Μιχάλη Λεμπιδάκη: «Έχω φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής»

Παρά τις κακουχίες που περνούσε κατά την 6μηνη κράτησή του στα χέρια των απαγωγέων του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δεν λύγισε ποτέ, αλλά με γενναιότητα και απίστευτη ψυχραμία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα όσα του συνέβαιναν, έχοντας πάντα στο μυαλό του την οικογένειά του. 
 
Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος κατά την απελευθέρωσή του, όλο αυτό το διάστημα κρατούσε σημειώσεις και έγραφε επιστολές προς του δικούς του ανθρώπους, σφραγίζοντάς τις... με το αίμα του.
 
Τέσσερις από αυτές τις επιστολές βλέπουν σήμερα το «φως» της δημοσιότητας και συγκλονίζουν. Σύμφωνα με το bloko.gr, η μία είναι για οικείο του πρόσωπο και προς μέλη της οικογένειας του, η δεύτερη και η τρίτη, είναι επιστολές με τις οποίες ζητά ή μεταφέρει εντολές των απαγωγέων. Ενώ, σε μία τέταρτη που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, απευθύνεται αποκλειστικά προς τα αγόρια του.
 
Πηγή: cretalive