ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τι ισχυρίζεται η «μαύρη χήρα» για τη δολοφονία του άντρα της

Κρήτη: Τι ισχυρίζεται η «μαύρη χήρα» για τη δολοφονία του άντρα της

Προμελετημένο το έγκλημα όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία - Τι φέρεται να ομολόγησε η σύζυγος του καρδιολόγου - Όλα τα νεότερα γύρω από τη στυγερή δολοφονία του 62χρονου

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν σήμερα (08/10) οι δύο συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου, δίπλα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας.

kardiologos5

Ο 37χρονος Βούλγαρος και η 38χρονη σύζυγος του καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα Νεαπόλεως, προκειμένου να απολογηθούν ενώ νέες λεπτομέρειες από την υπόθεση έρχονται στο φως.

Η Βουλγάρα, αναφέρει το neakriti.gr, φέρεται ότι ομολόγησε εμμέσως τη συνενοχή της καθώς γνώριζε για το σχέδιο του «φίλου» της να εκτελέσει τον άντρα της ενώ για τα κίνητρα της δολοφονικής ενέδρας επικαλούνται και οι δύο, καβγάδες και προστριβές που είχε ο 62χρονος καρδιολόγος με τη 38χρονη σύζυγό του.

54345345

(Η σύζυγος του καρδιολόγου)

Διαβάστε ΕΔΩ για την ομολογία του Βούλγαρου

Ωστόσο η κοινωνία της Σητείας και του Μακρύ Γυαλού υποστηρίζει ότι τα κίνητρα των φερόμενων δραστών δεν αποκλείεται να ήταν και η μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία του γιατρού.

Ο 37χρονος αλλοδαπός είναι εν ενεργεία αστυνομικός της βουλγαρικής αστυνομίας και ο άνθρωπος γνώριζε από όπλα, γεγονός που φάνηκε σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες από τις βολές που έκανε προς το αυτοκίνητο του καρδιολόγου.

Είχε σχεδιάσει με ακρίβεια, σύμφωνα με πληροφορίες τη δολοφονία έτσι ώστε να είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα να σκοτώσει το θύμα.

kardiologos4

(Το θύμα)

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση και έπειτα από τη νεκροψία νεκροτομή, ο θάνατος του 62χρονου καρδιολόγου προήλθε από βολές με πυροβόλο όπλο, τις οποίες και δέχτηκε στο κεφάλι και το σώμα, συμπληρώνει το neakriti.gr.

Ενώ στην αυτοψία που έγινε από την ιατροδικαστή, επί τόπου στο σημείο του εγκλήματος το πρωί του Σαββάτου, είναι ξεκάθαρο ότι ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν ήθελε απλά να τραυματίσει και να τρομάξει, ή να στείλει κάποιο μήνυμα στο θύμα.

Η κηδεία του άτυχου καρδιολόγου, θα γίνει στο χωριό που γεννήθηκε, στον Άγιο Στέφανο, δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, στις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές είχαν φτάσει άμεσα στην ταυτότητα και τη σύλληψη του δράστη, μετά και τη μαρτυρία - κλειδί ενός κυνηγού, που είδε τον Βούλγαρο να πυροβολεί τον 62χρονο καρδιολόγο και να τον σκοτώνει στη μέση του δρόμου.

gsf

Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας, ενώ όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για έγκλημα πάθους.

Ο άτυχος γιατρός, η δολοφονία του οποίου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία ολόκληρης της Κρήτης, βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου, δίπλα από το αυτοκίνητό του στο δρόμο Σητείας - Μακρύ Γιαλού. Το σώμα, αλλά και το αυτοκίνητο του άτυχου 62χρονου, ήταν γαζωμένα από σφαίρες καραμπίνας, τις οποίες «άδειασε» ο δράστης.

siteia ektelesi copy

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το στυγερό έγκλημα αναφέρεται:

«Εξιχνιάστηκε, άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σήμερα (07 Οκτωβρίου 2017) το πρωί, σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, στη Σητεία Λασιθίου.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, ότι άγνωστο άτομο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο 26ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Για την υπόθεση συνελήφθη, 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί επί της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο του περιστατικού εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στον 37χρονο.

Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ, οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου».

Το χρονικό της δολοφονίας

pjj

Πηγή: e-kriti, flashnews, cretalive, cretapost

Σχετικές ειδήσεις