ΕΛΛΑΔΑ

Στο πατρικό του στο Γαλατά ο Μίκης Θεοδωράκης

Στο πατρικό του στο Γαλατά ο Μίκης Θεοδωράκης

Συγχωριανοί και συγγενείς του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τον περίμεναν πολύ πιο νωρίς από την προκαθορισμένη ώρα το πρωί της Κυριακής στο πατρικό του σπίτι στον Γαλατά του Δήμου Χανίων για να τον δουν και να συνομιλήσουν.

Τον κ. Θεοδωράκη συνόδευε ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων Μίκη Θεοδωράκη κ. Γεώργιος Αγοραστάκης, ενώ στην υποδοχή συμμετείχαν ακόμα και αρκετοί Χανιώτες.

Το «παρών» επίσης έδωσαν ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, η αντιδήμαρχος Χανίων κα Βαρβάρα Περάκη, ο πρώην δήμαρχος Νέας Κυδωνίας κ. Εμμανουήλ Σταματάκης, ο πρώην νομάρχης Χανίων κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, ο πρώην διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας κ. Αλέξανδρος Παπαδερός, η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια των συναυλιών του Μίκη κα Μαρία Φαραντούρη κ. ά.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το πρώτο κουαρτέτο του διάσημου συνθέτη από το Μουσικό Σύνολο Vamos το οποίο συγκίνησε τον μουσικοσυνθέτη για να αναφερθεί ο ίδιος στην εποχή που παίχτηκε επισημαίνοντας ότι ήταν ένα λαχταριστό έργο αφιερωμένο στην αγαπημένη του Μυρτώ την οποία εξακολουθεί να αγαπά και σήμερα.

Πηγή: cretalive

Σχετικές ειδήσεις