ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Αθήνα - Καιρός Θεσσαλονίκη: Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία σε λίγες ώρες

Καιρός Αθήνα - Καιρός Θεσσαλονίκη: Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία σε λίγες ώρες

Καιρός ΤΩΡΑ: Βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες «ντύνουν» και σήμερα, Τρίτη (24/10/2017) το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες, με βελτίωση των φαινομένων το βράδυ από τα βορειοδυτικά.

Στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ισχυρές τοπικά καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα.

Στην Αττική ο καιρός θα καταστεί νεφελώδης από τις απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν βροχές, πρώτα στα βόρεια του νομού και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Αργά τη νύχτα, οι βροχές στα βόρεια πιθανόν να είναι πρόσκαιρα έντονες.

Στη Θεσσαλονίκη, θα παρατηρηθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, σήμερα, Τρίτη (24/10/2017), θα επηρεαστούν:

Η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας η Κρήτη και η ανατολική Μακεδονία.

Προς το βράδυ και πάλι η Ανατολική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου και πιθανόν τη νύχτα οι Σποράδες.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά περιόδους στις περισσότερες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και την Τετάρτη (25/10/2017).

Πλημμύρισε το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, από το μεσημέρι της Δευτέρας ισχυρές αστραπές έσκιζαν τον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ σημειώθηκε και δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύτηκε και από ισχυρούς ανέμους.

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ παρενέβη και σε τρία δέντρα που έπεσαν στον Κατελόκαμπο, στο Μονοδένδρι και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου.

Λόγω της έντασης των ανέμων και της ισχυρής βροχόπτωσης η ορατότητα ήταν αδύνατη σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου ενώ πλημμύρισαν βενζινάδικα στην εθνική οδό.

Σε επιφυλακή βρίσκονται η πυροσβεστική το λιμενικό και ο πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας.

Την ίδια ώρα λίμνη σχημάτισαν τα νερά της βροχής στην πίσω πλευρά το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο.

pat1

Άμεσα σήμανε συναγερμό στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς υπήρχε κίνδυνος τα νερά απο το πάρκινγκ να καταλήξουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα προκαλώντας την ανησυχία των υπευθύνων.

Έπεσε χαλάζι στην Πάργα

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, και συγκεκριμένα το pamepreveza.gr, στην Πρέβεζα έβρεχε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας καταρρακτωδώς, ενώ στην Πάργα έριξε μέχρι και χαλάζι.

Ισχυρή βροχόπτωση έκρυψε το δρόμο στην Παλιοβούνα - Η κατάσταση στη Ναυπακτία

H κάμερα του Nafpaktianews.gr τη νύχτα της Δευτέρας κατέγραψε στην Παλιοβούνα την ισχυρή βροχόπτωση η οποία είχε κρύψει κυριολεκτικά τον δρόμο.

Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά

strovilos

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr στο Αργοστόλι έβρεχε καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού έμειναν χωρίς ρεύμα.

Άκρως εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία από το χωριό Σαρλάτα Κεφαλληνίας, από όπου διακρίνεται ένας υδροστρόβιλος στον ορίζοντα.

Χιόνια στα ορεινά

Στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας έπεσαν μάλιστα τα πρώτα χιόνια, δημιουργώντας ένα υπέροχο τοπίο.

Στο χιονοδρομικό στο Βίτσι Καστοριάς, σε υψόμετρο 1.850 μέτρα, τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ και στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, στα 2.249 μέτρα, σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση.

xionia

Σχετικές ειδήσεις