Ο Αμίρ κράτησε την ελληνική σημαία - Η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αμίρ κράτησε την ελληνική σημαία - Η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα

«Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας - Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας», έγραψε ο πρωθυπουργός στο λογαριασμό του στο Twitter, αμέσως μετά την συνάντηση με τον 11χρονο πρόσφυγα που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου (04/11) ο μικρός Αμίρ προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Μουζάλα.

Ο 11χρονος από το Αφγανιστάν μαζί με την οικογένειά του έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης μέσα στο σπίτι τους, λίγες μέρες μετά το σάλο που προκλήθηκε γιατί ενώ είχε κληρωθεί να κρατήσει την ελληνική σημαία, τελικά κράτησε την ταμπέλα με το όνομα του σχολείου του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Κατά την επίσκεψή του στο Μαξίμου, ο Αμίρ συνοδευόταν από τον υπουργό Μετανάστευσης, Γιάννη Μουζάλα και τον αντιδήμαρχο μεταναστών και προσφύγων της Αθήνας, Λευτέρη Παπαγιαννάκη.

amir1

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, επιφύλασσε ένα δώρο για τον μικρό Αμίρ, συγκεκριμένα τού χάρισε την ελληνική σημαία λέγοντας του ότι αφού δεν σου την έδωσαν, θα σου κάνω εγώ μια δώρο.

tsipr

Όπως έγραψε μάλιστα και στο λογαριασμό του στο Twitter:«Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας».

ff 2

Ο Αμίρ συναντήθηκε με τον κ. Μουζάλα την Παρασκευή, ενώ πριν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είχε μιλήσει και τηλεφωνικά μαζί του.

Πηγή φωτογραφιών: Twitter/ PrimeministerGR