ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες - ΣΟΚ από το αυτοκίνητο του Παπαδήμου – Έζησε από θαύμα

Εικόνες - ΣΟΚ από το αυτοκίνητο του Παπαδήμου – Έζησε από θαύμα

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από την τρομοκρατική επίθεση στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού το απόγευμα της 25ης Μαίου του 2017, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά την έκρηξη του τρομοφακέλου – Γυαλιά, αίματα, σκισμένα χαρτιά και θολωμένα τζάμια συνθέτουν το σκηνικό της επίθεσης.

Τα Αίματα του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου παντού, στα καθίσματα, στις πόρτες, στην οροφή του οχήματος που τον μετέφερε το απόγευμα της 25ης Μαΐου 2017.

Αριστερά του στο πίσω κάθισμα, εφημερίδες και η αλληλογραφία που θεωρητικά είχε ελεγχθεί στα μηχανήματα της Βουλής.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», τα τζάμια θολωμένα από την ανάφλεξη της πυρίτιδας. Οι πλαϊνοί αερόσακοι και οι «κουρτίνες» προστασίας στην οροφή έχουν ανοίξει από το ωστικό κύμα. Ο τρομοφάκελος που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται σαν «χαρτοπόλεμος» στο εσωτερικό του οχήματος.

Πάνω σε κολλητική ταινία αυτών των κομματιών χαρτιού, σύμφωνα με το εργαστήριο DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και σε ανάμιξη βιολογικών υλικών ταυτίστηκε ο «κύριος γενετικός τύπος ατόμου» που εντοπίστηκε πάνω σε πειστήρια που είχε στην κατοχή του ο 29χρονος Κώστας Γιαγτζόγλου αλλά σε αντίστοιχο DNA, το οποίο διαχωρίστηκε σε έναν από τους οκτώ συνολικά τρομοφακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20ή Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που γλίτωσε με κάποια σοβαρά τραύματα στο πόδι, στην κοιλιά, στο στήθος και τα μάτια, ίσως δυσανάλογα όμως από την ισχύ της εκρηκτικής ύλης, θεωρείται τυχερός που είναι ζωντανός.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Τι λέει η ταυτοποίηση

Ο γενετικός τύπος του Κώστα Γιαγτζόγλου, σύμφωνα με στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, ταυτοποιήθηκε σε μικτό γενετικό υλικό που βρέθηκε πάνω σε κομμάτια του φακέλου που ανεφλέγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου. Ουσιαστικά, το «μικτό», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφορά σε DNA του πρώην πρωθυπουργού μαζί με αυτό του 29χρονου συλληφθέντος.

Ο ίδιος γενετικός τύπος ταυτοποιείται πάνω σε έναν από τους οκτώ παγιδευμένους φακέλους που είχαν εντοπιστεί στις 20 Μαρτίου 2017, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Από πειστήρια που κατασχέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου και στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακές εξετάσεις, προέκυψε ότι σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου, που ταυτοποιείται με καπάκι μπουκαλιού και πορτοφολιού, που είχε στην κατοχή του ο 29χρονος τη στιγμή της σύλληψης. Αυτό το DNA ταυτοποιείται με τους γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, τα οποία είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν γίνει στο κέντρο της Αθήνας στις 11 Μαΐου 2011. Τα αντικείμενα ήταν στο σακίδιο του 29χρονου που είχε συλληφθεί μαζί με 10 ακόμη άτομα.

Ωστόσο, ακόμη το DNA δεν έχει λάβει «ονοματεπώνυμο», καθώς την περασμένη εβδομάδα ο δικαστικός λειτουργός επέδωσε στους συνηγόρους του νεαρού διάταξη λήψης DNA, οι οποίοι ζήτησαν εντός πενθήμερου να οριστεί ειδικός σύμβουλος-πραγματογνώμονας. Ο συνήγορος του 29χρονου, Φραγκίσκος Ραγκούσης, κατέστησε μάλιστα σαφές ότι, αν στο μεσοδιάστημα ληφθεί από τον νεαρό γενετικό υλικό με βίαιο τρόπο, θα προσφύγει στις αρμόδιες Αρχές.

Σχετικές ειδήσεις