ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Πανικός σε αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της απογείωσης – Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί!

Ρόδος: Πανικός σε αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της απογείωσης – Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί!

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν οι επιβάτεςπτήσης από Ρόδο με προορισμό την Αθήνα.

Όλα συνέβησα, όταν αεροσκάφος της Ryanair επιχειρούσε απογείωση λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής (05/11/2017) από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου με προορισμό την Αθήνα. Την ώρα που ανέπτυξε ταχύτητα για να απογειωθεί, χτύπησε αγέλη σκυλιών, η οποία περιφερόταν στο διάδρομο απογείωσης, αναφέρει η εφημερίδα της Ρόδου, Rodiaki.gr.

Η σύγκρουση έγινε αμέσως αντιληπτή από τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος αντιδρώντας ψύχραιμα, απογείωσε κανονικά το αεροπλάνο και ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου για το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Ο ίδιος, τηρώντας τους κανονισμούς, ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να απογειωθεί εκ νέου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγα λεπτά αργότερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ το πλήρωμα και ο ίδιος ο κυβερνήτης ενημέρωσαν τους επιβάτες για το τι είχε συμβεί.

Αρμόδιοι τεχνικοί διενήργησαν τον απαραίτητο έλεγχο, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έδωσαν το «πράσινο φως» για να πραγματοποιηθεί η πτήση περίπου μισή ώρα αργότερα.