ΕΛΛΑΔΑ

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ποια είναι η οργάνωση που «χτύπησε» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ποια είναι η οργάνωση που «χτύπησε» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Επαναστατική Αυτοάμυνα - Τρεις επιθέσεις κατά των αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Και στα τρία χτυπήματα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ - Είχαν «χτυπήσει» και στην πρεσβεία του Μεξικού.

Η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βρίσκεται πίσω από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (06/11/2017) κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση.

Οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση σε δύο άλλες επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης στοχοποιούν άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι φυλάνε το κτήριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος.

Ποια τα «χτύπημα» της οργάνωσης

Ήταν 10 Ιανουαρίου 2017 όταν επιτέθηκαν με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος και πάλι η κλούβα των ΜΑΤ. Από την επίθεση είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Επίσης, τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου του 2016 μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικού, στο κέντρο της Αθήνας. Ένα χτύπημα που είχε την υπογραφή της οργάνωσης, καθώς «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε αναλάβει την ευθύνη.

Στις 25 Μαΐου του 2014, λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές, η οργάνωση πραγματοποιεί επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι σφαίρες από το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες καρφώθηκαν στα γραφεία του κόμματος. Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για το «χτύπημα».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ