Κρήτη: Ραγίζει καρδιές η συγκλονιστική έκθεση 14χρονου μαθητή που πέθανε αναπάντεχα

Κρήτη: Ραγίζει καρδιές η συγκλονιστική έκθεση 14χρονου μαθητή που πέθανε αναπάντεχα

Οι συμμαθητές του τον αποχαιρετούν με σπαρακτικό τρόπο με το ίδιο του το κείμενο και του εύχονται καλό ταξίδι.

Το Γυμνάσιο στο οποίο φοιτούσε, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, ανάρτησε χτες, ένα κείμενο γραμμένο από τον ίδιο το Γιώργο, ένα κείμενο για το ρατσισμό, που αποδεικνύει το ήθος του Γιώργου Ζερβού, αλλά και την ανθρωπιά μιας παιδικής ψυχής. Αυτή την ανθρωπιά που πολλοί ξεχνάμε.

Ο Γιώργος, αναγράφει, μεταξύ άλλων, στο κείμενό του: «Το ξένο είναι καλό, αρκεί να μην το φοβάσαι. Ο ξένος ο οποίος εσύ φοβάσαι είναι ο καλύτερος φίλος ενός κάποιου άλλου ανθρώπου. Αν απελευθερώσεις το μυαλό σου, θα καταλάβεις πως είμαστε όλοι ίδιοι ανεξαρτήτου θρησκείας ή χρώματος. Έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει ξένο. Το ξένο είναι καλό αρκεί να μη το φοβάσαι.»

Η ανάρτηση του 2ου Γυμνασίου Χανίων, η οποία συγκινεί, αλλά και δίνει δύναμη για ελπίδα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτός είναι ο Γιώργος μας και θα τον τιμήσουμε όπως του αξίζει όταν κατορθώσουμε να μετατρέψουμε την οδύνη και την θλίψη μας σε δύναμη για δημιουργία και για ταξίδια για να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να κάνουμε όλα τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Δεν είναι τυχαίο που σήμερα ταξιδεύει ο Γιώργος μας. Την ημέρα του Αρχάγγελου. Καλό ταξίδι Αρχάγγελέ μας».

Ο Γιώργος Ζερβός έφυγε για το δικό του ταξίδι, πριν ζήσει τη ζωή του, βυθίζοντας στην οδύνη συγγενείς και φίλους.

Ο 14χρονος μαθητής... του 2ου Γυμνασίου Χανίων, έγραψε πριν μερικούς μήνες για τα ταξίδια προς το άγνωστο, τον φόβο και τα όνειρα, την προσφυγιά και το πλησίασμα των ανθρώπων, ξεδιπλώντας την αμόλυντη παιδική ψυχή του.

Το σχολείο του τον αποχαιρετά με σπαρακτικό τρόπο με το ίδιο κείμενο και του εύχεται καλό στερνό ταξίδι.

«Προς το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ζήτησα από τον Γιώργο την άδεια για να αξιοποιήσουμε στα πλαίσια της θεματικής βδομάδας ένα κείμενό του.

Ο Γιώργος κοκκίνησε και μου είπε: Κύριε, η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι αλλά εάν θεωρείτε ότι θα κάνει καλό να το κάνουμε.

Και σήμερα Γιώργο, μου το ζήτησε η Μητέρα σου και σου ξαναζητώ την άδεια και ξέρω ότι θα συμφωνήσεις γιατί είναι και πάλι για καλό.

«Το ταξίδι δεν είναι ταξίδι αν δεν υπάρχει το ξένο μέσα του. Κανένας δεν θα πάει στη γειτονιά που έχει πάει εκατό φορές. Όλοι θέλουμε να πάμε στη Νέα Υόρκη. Θέλουμε να πάμε στο ξένο. Το ίδιο το ταξίδι υπάρχει λόγω του ξένου. Οι μεγαλύτεροι εξερευνητές του πλανήτη μας ήταν εξερευνητές γιατί ήθελαν να εξερευνήσουν το ξένο. Και οι σημερινοί που θέλουν να πάνε στο διάστημα θέλουν να ανακαλύψουν το ξένο.

Θέλουμε να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Εάν βγάλεις απ΄ τη ζωή σου το ξένο τότε η ζωή σου γίνεται βαρετή. Το ξένο είναι καλό, αρκεί να μην το φοβάσαι. Ο ξένος ο οποίος εσύ φοβάσαι είναι ο καλύτερος φίλος ενός κάποιου άλλου ανθρώπου. Αν απελευθερώσεις το μυαλό σου, θα καταλάβεις πως είμαστε όλοι ίδιοι ανεξαρτήτου θρησκείας ή χρώματος. Έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει ξένο. Το ξένο είναι καλό αρκεί να μη το φοβάσαι»

Αυτός είναι ο Γιώργος μας και θα τον τιμήσουμε όπως του αξίζει όταν κατορθώσουμε να μετατρέψουμε την οδύνη και την θλίψη μας σε δύναμη για δημιουργία και για ταξίδια για να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να κάνουμε όλα τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Δεν είναι τυχαίο που σήμερα ταξιδεύει ο Γιώργος μας. Την ημέρα του Αρχάγγελου. Καλό ταξίδι Αρχάγγελέ μας.»

Πηγή: neakriti.gr