ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές Κεντροαριστερά: «Έσπασε» το φράγμα των 200 χιλιάδων – Ουρές στα εκλογικά κέντρα

Εκλογές Κεντροαριστερά: «Έσπασε» το φράγμα των 200 χιλιάδων – Ουρές στα εκλογικά κέντρα

Σε εξέλιξη είναι από τις 8 το πρωί η ψηφοφορία για την εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά ενώ σε πολλές περιπτώσεις σχηματίστηκαν ουρές στα εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα.

Μετά από δυόμισι μήνες προεκλογικής μάχης μεταξύ των υποψηφίων, οι πολίτες αποφασίζουν σήμερα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, για τον άνθρωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας για αναγέννηση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη από το πρωί σε όλες τις κάλπες, με τεράστιες ουρές στα μεγάλα εκλογικά τμήματα και κοσμοσυρροή στις μεγάλες πόλεις.

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, η συμμετοχή έσπασε το φράγμα των 100.000, ενώ στις 17:00 αυτοί που είχαν ψηφίσει ξεπέρασαν τις 150.000. Στις 19.30 περίπου το απόγευμα οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασαν τις 200.000. Περίπου το 1/3 των ψηφισάντων είναι στην Αθήνα και τα 2/3 στην επαρχία.

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις με το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, τα οποία ξεπεράστηκαν γρήγορα.

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή εξέφρασε ο επικεφαλής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επισημαίνοντας πως εκτός απροόπτου τα αποτελέσματα θα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής.

Εφόσον κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50% + 1ψήφο, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις