ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Οι εκδηλώσεις για την 44η επέτειο από την εξέγερση

Πολυτεχνείο: Οι εκδηλώσεις για την 44η επέτειο από την εξέγερση

Πολυτεχενείο: Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη (15/11) οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι οποίες θα κορυφωθούν την Παρασκευή (17/11) το μεσημέρι με την πορεία φοιτητών και εργαζομένων προς την αμερικανική πρεσβεία.

Το μεσημέρι, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής εορτασμού θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο ιστορικό κτήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων, ενώ κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, θα πραγματοποιηθούν εντός του ιδρύματος διάφορες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφικού υλικού από την εξέγερση, προβολή ταινιών κ.α

Οι πύλες του ιδρύματος σήμερα Τετάρτη (15/11) και αύριο Πέμπτη (16/11) θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Παρασκευή(17/11), ανήμερα της επετείου, η κεντρική πύλη αναμένεται να κλείσει στη μία το μεσημέρι, προκειμένου να ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση με ομιλητές από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών και τις πρυτανικές αρχές.

Λίγο μετά το προσκλητήριο νεκρών, θα ξεκινήσει - περίπου στις 3 το μεσημέρι - η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με φοιτητές της ΠΑΣΠ να κρατούν την αιματοβαμμένη σημαία – σύμβολο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

Στη φετινή της διακήρυξη, η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού της 44ης επετείου, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα, 44 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για ΄΄Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία΄΄ αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες για ένα καλύτερη αύριο».

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αρχίζουν σήμερα, Τετάρτη(15/11), και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή (17/11) στην Αθήνα, λόγω των εκδηλώσεων για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, για σήμερα Τετάρτη(15/11) και την Πέμπτη( 16/11) έχουν προγραμματιστεί ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος.

Το ίδιο θα ισχύσει και την Παρασκευή, κατά την ημέρα διεξαγωγής της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ.

Για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας, από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ωστόσο, παρακαλούνται οι οδηγοί, από την Τετάρτη (15/11) έως και την Παρασκευή (17/11), να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Σχετικές ειδήσεις