ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Οι βροχές «έπνιξαν» Λάρισα και Κατερίνη – Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική (vids)

Κακοκαιρία: Οι βροχές «έπνιξαν» Λάρισα και Κατερίνη – Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική (vids)

Κακοκαιρία | Ειδήσεις: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν και την Παρασκευή (17/11/2017) οι περιοχές στα παράλια του νομού Λάρισας, συγκεκριμένα στο Στόμιο, όπου παρουσιάστηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή του νομού Πιερίας.

Πλημμύρισε η παραλιακή ζώνη του νομού Λάρισας

'Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Λάρισας, Χρήστος Καραμπούζης, μεγάλες ποσότητες νερού κατέβηκαν από το βουνό στον παραλιακό δρόμο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή του Στομίου.

Ο κ. Καραμπούζης υποστήριξε, επίσης, πως υπάρχει αίτημα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ώστε να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες οι παραλιακές περιοχές του Δήμου Αγιάς, σημειώνοντας πως γίνονται προσπάθειες από τις υπηρεσίες για την αποκατάσταση.

Από την πλευρά του, και ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Λέτσιος, τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή από την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως πλημμύρισαν χείμαρροι στο Στόμιο-Ομόλιο, ενώ υπήρξαν κατολισθήσεις στην περιοχή της Σκήτης. Επίσης, υπερχειλίσεις ρεμάτων εντοπίζονται στο Κόκκινο Νερό, αλλά και σε άλλα σημεία του παραλιακού δρόμου.

Σημειώνεται, πως λόγω του έντονου πλημμυρικού φαινομένου στην περιοχή του Στομίου Λάρισας μία γυναίκα εγκλωβίστηκε σε ποιμνιοστάσιο, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά της σε άλλο σημείο.

Κατερίνη

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν το τελευταίο εικοσιτετράωρο την Πιερία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 480 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, καθώς και για μεταφορά ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί.

Σύμφωνα την ίδια πηγή, έχει ολοκληρωθεί η διάσωση τουλάχιστον 56 πολιτών, ενώ η μεγάλη επιχείρηση συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές κλήσεις για βοήθεια

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό τετραμελούς οικογένειας κτηνοτρόφων στο Βαρικό.

Εξάλλου, τα ξημερώματα, κινδύνεψε οδηγός αυτοκινήτου που εγκλωβίστηκε σε αγροτικό περιοχή της Βεργίνας και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τον απομακρύνει. Έως στιγμής, στην Πιερία χρειάστηκε να μεταφερθούν περίπου 40 άτομα σε ασφαλή σημεία λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, κλιμάκια της Πυροσβεστικής έκαναν αντλήσεις υδάτων σε επτά περιπτώσεις στην περιοχή της Παραλίας Κατερίνης. Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο του νομού. Όπως έγινε γνωστό, ζημιές καταγράφηκαν σε καλλιέργειες στη Βροντού και τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Την ίδια ώρα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, και μόνο σε δύο σημεία του συγκεκριμένου οδικού άξονα, στο Βαρικό και κοντά στο Λιτόχωρο, η κίνηση (στο ρεύμα προς Αθήνα) γίνεται από μία λωρίδα, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Τα σχολεία στην Πιερία παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, πυρετώδεις είναι οι εργασίες των συνεργείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που με ειδικά μηχανήματα διανοίγουν ρέματα σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνα για υπερχείλιση.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις