ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία δίχως τέλος: Εντοπίστηκε κι άλλος νεκρός στη Μάνδρα - Στους 17 ο αριθμός των θυμάτων

Τραγωδία δίχως τέλος: Εντοπίστηκε κι άλλος νεκρός στη Μάνδρα - Στους 17 ο αριθμός των θυμάτων

Πλημμύρες Μάνδρα | Ειδήσεις: Δεν έχει τέλος η ανείπωτη τραγωδία στη δυτική Αττική καθώς το πρωί του Σαββάτου (18/11/2017), το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος εντόπισε τη σορό ακόμη ενός ανθρώπου σε αποθήκη βαρέων οχημάτων, δίπλα από το αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, στην επαρχιακή Οδό Ελευσίνας - Θήβας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η σορός ανήκει σε άνδρα, αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων. Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες ανέρχεται πλέον στους 17.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στο σημείο επιχειρεί κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή εκπαιδευμένων σκυλιών και μέχρι και αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό της σορού, που βρίσκεται βυθισμένη μέσα σε τόνους χώματος, λάσπης και φερτών υλικών.

Δείτε το βίντεο:

Το έργο της ΕΜΑΚ καθίσταται, πάντως, εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην περιοχή υπάρχει διαρροή αερίου, με αποτέλεσμα ο χώρος περιμετρικά του σημείου όπου έχει εντοπιστεί η σορός να έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και Περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής, Κωνσταντίνος Γιόβας, σημειώνοντας πως ο νεκρός εντοπίστηκε εντός επιχείρησης στην Μάνδρα Αττικής και αυτή την στιγμή γίνονται ενέργειες να ανασυρθεί.

Καθώς υπάρχει διαρροή αερίου, όπως διευκρίνισε ο κύριος Γιόβας, η ανάσυρση είναι δύσκολη και δεν μπορούν οι πυροσβέστες να χρησιμοποιήσουν ειδικά εργαλεία, ενώ ο χώρος της επιχείρησης είναι γεμάτος λάσπη και φερτά υλικά.

Συνολικά η Πυροσβεστική αναζητά έξι αγνοούμενους, από τους οποίους ένας είναι κυνηγός και δύο οδηγοί φορτηγών.

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 250 είναι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα κτήρια τα οποία έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, βάσει των αυτοψιών που έχουν διενεργήσει τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διεξαγωγή των ερευνών

Οι έρευνες για τους αγνοούμενους στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας ξανάρχισαν με το πρώτο φως της μέρας. Ένα από τα πολλά τραγικά πρόσωπα είναι και ένας 38χρονος οδηγός φορτηγών ο οποίος αγνοείται από το πρωί της Τετάρτης(15/11) στην περιοχή της Μάνδρας.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών , εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν 268 αυτοψίες στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε πως στο δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 188 αυτοψίες συνολικά, εκ των οποίων 130 αφορούσαν κατοικίες, 35 επαγγελματικούς χώρους και 15 αποθήκες – υπόγεια. Τα 186 από τα κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί, χρήζουν αποζημίωσης, όπως διαπιστώθηκε.

Συνολικά 80 αυτοψίες διενεργήθηκαν στο δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, εκ των οποίων 39 αφορούσαν κατοικίες, 27 επαγγελματικούς χώρους και 8 αποθήκες – υπόγεια, και διαπιστώθηκε πως τα 74 από τα κτίρια που ελέγχθησαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Σε αυξημένη εγρήγορση και το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη Δυτική Αττική

Σε αυξημένη εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες εξαιτίας της φυσικής καταστροφής στην Δυτική Αττική, παραμένει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε επιστημονική συνάντηση-ενημέρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», με θέμα «απειλές για τη δημόσια υγεία από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική», στην οποία συμμετείχαν, ομάδα εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, η Διοίκηση του νοσοκομείου, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Θριασίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη «για συνεχή επιτήρηση και αυξημένη εγρήγορση για τυχόν εμφάνιση λοιμώξεων και συγκεκριμένων νοσημάτων σημαντικών για τη δημόσια υγεία, που μπορεί να σχετίζονται με την παρούσα φυσική καταστροφή. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν υπάρχουν αναφορές λοιμωδών νοσημάτων ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία».

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τις πλημμύρες στην Αττική

Σχετικές ειδήσεις