ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ο «Ζήνων» σφυροκοπά τη χώρα με καταιγίδες και χαλάζι - Πού «χτυπούν» τα έντονα φαινόμενα

Καιρός: Ο «Ζήνων» σφυροκοπά τη χώρα με καταιγίδες και χαλάζι - Πού «χτυπούν» τα έντονα φαινόμενα

Καιρός: Πάνω από τη χώρα μας βρίσκεται ο μεσογειακός τυφώνας «Ζήνων», με το χαμηλό βαρομετρικό να δίνει έντονα καιρικά φαινόμενα που σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή (19/11) είναι βροχερός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά.

Ο κυκλώνας «χτυπά» αυτή τη στιγμή το Ιόνιο και τη δυτική κυρίως Στερεά και κατά διαστήματα την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο, την υπόλοιπη Στερεά, την κεντρική κυρίως Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανόν την Πιερία και την Χαλκιδική. Κατά τις βραδινές ώρες και κατά διαστήματα θα επηρεαστεί πιθανότατα και η Κρήτη.

Η κακοκαιρία θα παραμείνει πάνω από τη χώρα μας έως και τη Δευτέρα, όταν και αναμένεται τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν στα ανατολικά πάνω από το Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σύμφωνα με το οποίο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται κατά τόπους από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα (20/11) με τα φαινόμενα να επηρεάζουν μέχρι το μεσημέρι την Ήπειρο, μέχρι το βράδυ τη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από 700 μέτρα.

Καταστροφές στο Αγρίνιο

Τα ξημερώματα της Κυριακής ο κυκλώνας «Ζήνων» σφυροκόπησε με ισχυρούς ανέμους και βροχές την πόλη του Αγρινίου με αποτελέσμα πολλές πτώσεις δένδρων στην πόλη.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από το onairnews.gr:

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές αναμένεται να σημειωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα βόρεια η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες είναι ο καιρός στην Αττική. Κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού τα φαινόμενα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά φυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 12 και 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στα ανατολικά του νομού είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια τη νύχτα στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπος ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 με 8 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.

Άνεμοι: στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν τη Δευτέρα (20/11) στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 700 μέτρα) της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Σχετικές ειδήσεις