ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Έπεσαν» τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα

Καιρός: «Έπεσαν» τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα

Ειδήσεις - Καιρός τώρα - Σε κλοιό κακοκαιρίας βρέθηκε η Αθήνα -Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα - Δείτε Live εικόνα από το σημείο.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Πάρνηθα, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας (20/11/2017) σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που από το καταφύγιο «Μπάφι», όπου το «έστρώσε».

Δείτε LIVE εικόνα από το καταφύγιο Μπάφι:

Η live κάμερα από το καταφύγιο «Μπάφι» στο βουνό της Πάρνηθας μεταδίδει τις εικόνες από το σημείο σε υψόμετρο 1.161μ.

Κατά διαστήματα, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, η χιονόπτωση ήταν έντονη.

parnitha

Καταφύγιο Μπάφι, στην Πάρνηθα

parnitha2

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιεί για τη ψυχρή εισβολή στη χώρα μας, η οποία θα έφτανε και στην Αττική.

neo

Πάρνηθα

Στα «λευκά» πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» από χθες, Κυριακή (19/11), πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν σε αρκετές ορεινές περιοχές της Καστοριάς αλλά στην Τριγγία της Καλαμπάκας σε υψόμετρο πάνω από τα 1.000 μέτρα με τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν λόγο για τσουχτερό κρύο. Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Φλώρινα, όπου η θερμοκρασία «φλερτάρει» με τους 0 βαθμούς με τις κοινότητες Πολυπόταμος, Φλάμπουρο, Τριανταφυλλιά και Νυμφαίο να έχουν «ντυθεί» στα λευκά. Παράλληλα, εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το Καταφύγι του δήμου Σερβίων - Βελβεντού και τη Βασιλίτσα Γρεβενών όπου έπεσε χιόνι 20 εκατοστών.

grevena

Βασιλίτσα Γρεβενών

Από το πρωί της Δευτέρας (20/11) χιονίζει στο Σαραντάπορο, το Λιβάδι αλλά και τη Βερδικούσια του νομού Λάρισας με τους κατοίκους να σχολιάζουν ότι... επιτέλους είδαν μία άσπρη μέρα!

katafygi

Καταφύγι του δήμου Σερβίων – Βελβεντού

Πηγή φωτογραφιών: Forecast Weather Greece, kozan.gr, kozanimedia.gr, neaflorina.gr, trikalaola.gr, radioelassona.gr, Meteo Gr

Πού θα σαρώσει την Τρίτη η κακοκαιρία

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια το πρωί. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 στο Θερμαϊκό το πρωί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί στα νότια. Οι άνεμο βορειοδυτικοί 3 με 5 στο Ιόνιο 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα νότια 6 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις