ΕΛΛΑΔΑ

Σε απόσταση αναπνοής από τα Ιωάννινα οι αρκούδες: Κατέστρεψαν μελισσοκομική μονάδα στην Αμφιθέα

Σε απόσταση αναπνοής από τα Ιωάννινα οι αρκούδες: Κατέστρεψαν μελισσοκομική μονάδα στην Αμφιθέα

Δίπλα στην πόλη των Ιωαννίνων έφτασαν οι αρκούδες….

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, ωστόσο δεν είναι…. Οι αρκούδες τις τελευταίες ημέρες κατέστρεψαν μελισσοκομική μονάδα που βρίσκεται στην περιοχή της Αμφιθέας, πολύ κοντά στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Μετσόβου!

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, που επικαλείται μαρτυρίες των κάτοικων της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Στην διάρκεια του καλοκαιριού και στην ίδια περιοχή, αρκούδες και πάλι είχαν καταστρέψει άλλες κυψέλες με μελίσσια.

Στην τελευταία περίπτωση ο ιδιοκτήτης της μονάδας βρέθηκε αντιμέτωπος με την πιο δυσάρεστη έκπληξη.

Πηγαίνοντας στον χώρο που είχε τις κυψέλες, δίπλα σε μία υπό ανέγερση οικοδομή, διαπίστωσε ότι οι περισσότερες είχαν καταστραφεί ολοσχερώς από το πέρασμα της αρκούδας.

Μάλιστα πέριξ της έκτασης, είδε και τα αποτυπώματα που είχε αφήσει το ζώο, το οποίο κρίνοντας απ’ αυτά, είναι αρκετά μεγαλόσωμο.

Η ζημιά που έχει υποστεί ο ίδιος είναι σχεδόν ολοσχερής. Ήδη αναμένεται να κάνει αυτοψία κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αποζημίωσης.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η αρκούδα έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων και σε μια περιοχή όπου κινούνται παιδιά με τα ποδήλατά τους, άνθρωποι που κάνουν πεζοπορία και περιπατητές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.

Σχετικές ειδήσεις