ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες: Θάβουν τους νεκρούς τους στη Μάνδρα – Θρήνος για τον Σωτήρη Πίνη

Πλημμύρες: Θάβουν τους νεκρούς τους στη Μάνδρα – Θρήνος για τον Σωτήρη Πίνη

Δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να περιγράψει κανείς τα όσα συμβαίνουν εδώ και 8 ημέρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο

Συντετριμμένοι και διαλυμένοι από την κούραση οι κάτοικοι – Δραματικές στιγμές και οδύνη στις κηδείες των θυμάτων

Πόνος, οργή, απελπισία και αγωνία για το μέλλον είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τους κατοίκους, οι οποίοι καλούνται να θάψουν πλέον τους νεκρούς τους και αναγεννηθούν από τις στάχτες τους.

Στις κηδείες των θυμάτων εκτυλίσσονται στιγμές από αρχαία ελληνική τραγωδία. Τι να πεις στους γονείς των παλικαριών που χάθηκαν στις λάσπες, τις να πεις στα αδέρφια, τους φίλους, τους συγγενείς. Όλοι με σκυμμένα κεφάλια προσπαθούν να παρηγορήσουν ο ένας τον άλλο… δεν λένε πολλές κουβέντες, τα βλέμματα μιλάνε.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι τον 30χρονο Σωτήρη Πίνη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας.

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου στα Άνω Λιόσια, ενώ η οικογένειά του ζήτησε από τα ΜΜΕ να είναι μακριά από την κηδεία του νεαρού.

Ο άτυχος οδηγός φορτηγού και πατέρας ενός παιδιού 3 ετών, τη μοιραία ημέρα έκανε το καθημερινό του δρομολόγιο. Περνούσε από την παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών για να φορτώσει το φορτηγό του.

Στο ύψος του ρέματος του Αμαξοστασίου τον βρήκε η θεομηνία.

Για μία εβδομάδα θεωρούνταν αγνοούμενος. Ο πατέρας του μέρα και νύχτα έψαχνε με τα χέρια στις λάσπες και παρακαλούσε τους άνδρες της ΕΜΑΚ να κάνουν ό,τι μπορούν για να βρεθεί το παλικάρι του.

Η μάνα του στο σπίτι σε τραγική κατάσταση, παρακαλούσε να βρεθεί ο Σωτήρης της. «Αν είναι νεκρός τουλάχιστον να έχω ένα τάφο να πηγαίνω να του ανάβω το καντήλι» έλεγε η χαροκαμένη μάνα.

Ο Σωτήρης βρέθηκε τελικά νεκρός στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας.

Το άψυχο κορμί του ήταν καταπλακωμένο από τόνους λάσπης, σφηνωμένος ανάμεσα σε ένα φορτηγό και ένα κοντέινερ, ενώ το φορτηγό που οδηγούσε βρέθηκε κομματισμένο… αλλού ο τράκτορας, αλλού το σασί, αλλού η μηχανή.

Ο πατέρας του τον αναγνώρισε αμέσως, είδε τα χέρια του, καθώς από τα τραύματα δεν γνωριζόταν. Μόλις είδε το παιδί του, λύγισε.

Οι έρευνες στην περιοχή δεν έχουν σταματήσει λεπτό, καθώς υπάρχει άλλος ένας αγνοούμενος (ο τελευταίος;) τον οποίο ψάχνουν άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Πρόκειται για τον 70χρονο κυνηγό, Χρήστο Γεωργακόπουλο.

Σχετικές ειδήσεις