Βόλος: Νέα στοιχεία – σοκ για το θάνατο του γνωστού φωτογράφου Χρήστου Μπουκώρου

Βόλος: Νέα στοιχεία – σοκ για το θάνατο του γνωστού φωτογράφου Χρήστου Μπουκώρου

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε την Τετάρτη (22/11/2017) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 45χρονο Βολιώτη οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου δημοσίας χρήσεως, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορούσε στο τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2015 στο 4ο χλμ της Εθνικής Οδού Βόλου - Λάρισας με θύμα τον 41χρονο Βολιώτη φωτορεπόρτερ, Χρήστο Μπουκώρο.

Στις 16:00 το απόγευμα εκείνης της τραγικής ημέρας, ο άτυχος άνδρας βρήκε ακαριαίο θάνατο, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουε σε σταθμευμένο φορτηγό. Το φορτηγό καταλάμβανε παρανόμως οδόστρωμα της λωρίδας επιβράδυνσης έξω από το βενζινάδικο, καθώς ο 45χρονος οδηγός του είχε κάνει στάση.

Την Τετάρτη, στην πολύωρη δίκη ζωντάνεψαν απερίγραπτες στιγμές φρίκης. Ο άτυχος 41χρονος που κινούνταν με το αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς Βελεστίνο, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του όταν αυτό βρήκε σε λακκούβα με νερά. Το Ι.Χ. του άρχισε να περιστρέφεται και στη συνέχεια με το πίσω μέρος του προσέκρουσε στη νταλίκα και ακινητοποιήθηκε.

Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν συμβεί πολλά τροχαία σε ημέρες που σημειώνονται βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα της Μαγνησίας «Ταχυδρόμος» λόγω κακοτεχνιών της Εθνικής Οδού, το οδόστρωμα κατακλύζεται με νερά.

Ο εισαγγελέας έδρας είπε ότι στον αυτοκινητόδρομο απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων. Τόνισε ότι ο επαγγελματίας οδηγός δεν θα έπρεπε να έχει κάνει στάση εκεί, παρά μονάχα εάν υπήρχε πινακίδα που να το επέτρεπε, όμως δεν υπήρχε ειδική σήμανση. «Είπε ότι είχε αναγκαστεί να σταματήσει λόγω ενός θορύβου που άκουγε στο αυτοκίνητο, ένα χαρτόνι. Όμως, αποδείχτηκε ότι είχε κάνει στάση εκεί και άλλες φορές. Πήγαινε και έπαιρνε καφέ. Αν όλοι σταματούσαν έτσι στην Εθνική, τότε τι θα συνέβαινε;» αναρωτήθηκε.

Ο εισαγγελέας εκτίμησε ότι δεν υπήρχαν λόγοι ανωτέρας βίας ώστε ο οδηγός να σταματήσει εκεί. Ακόμη, όμως, κι έτσι να ήταν, είπε, ο οδηγός θα έπρεπε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Η παράνομη στάση, επισήμανε περαιτέρω, οδήγησε τον οδηγό του αυτοκινήτου στο θάνατο. «Το θύμα σκοτώθηκε επειδή η νταλίκα είχε κάνει στάση παρανόμως όταν συνέβη η πρόσκρουση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην πολιτική αγωγή που επεσήμανε ότι ο άτυχος άνδρας ήταν πολύ καλός οδηγός, αθλητικός τύπος, με γρήγορα αντανακλαστικά, ο εισαγγελέας έδρας είπε ότι ο 41χρονος θα μπορούσε να ήταν πιο προσεκτικός. «Ένας έμπειρος οδηγός θα είχε ανακόψει την ταχύτητα λόγω της βροχής. Όμως, το θύμα δεν έλαβε υπόψη του τα νερά που είχαν συγκεντρωθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρότεινε ακολούθως την ενοχή του κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε ο κατηγορούμενος να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράνομη στάθμευση και όχι κατάληψη του οδοστρώματος. Το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει τον 45χρονο οδηγό του φορτηγού σε δύο έτη φυλάκιση για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ απάλλαξε τον κατηγορούμενο από την κατηγορία της κατάληψης του οδοστρώματος.

Νωρίτερα, απολογούμενος στο δικαστήριο, ο 45χρονος οδηγός του φορτηγού είπε ότι αναγκάστηκε να σταματήσει στο συγκεκριμένο σημείο του οδοστρώματος λόγω ενός θορύβου που άκουσε στη μηχανή. Τη στιγμή του δυστυχήματος είπε ότι είδε το Ι.Χ. του θύματος να πλησιάζει προς το φορτηγό του και δεν ήξερε προς τα πού θα κατευθυνθεί. Πριν το δυστύχημα ισχυρίστηκε ότι ο άτυχος οδηγός βρισκόταν στην αριστερά πλευρά του ρεύματος, ενώ δίπλα του ήταν δύο Ι.Χ. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε σβήσει καν τη μηχανή του φορτηγού του. «Δεν είχαν σκοπό καν να σταματήσω. Όμως, εκείνο το σημείο ήταν το πιο ασφαλές. Δεν ήθελε κανείς να γίνει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.