ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία μετανάστη

Μυτιλήνη: Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία μετανάστη

Τέσσερις Αφγανοί μετανάστες, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, συνελήφθησαν και άλλοι δυο ομοεθνείς τους αναζητούνται για τη δολοφονία ενός 28χρονου μετανάστη από το Αφγανιστάν. Όλοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έξι δράστες μπήκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής στο σπίτι του θύματος, του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Επίσης, τραυμάτισαν άλλους δυο συγγενείς του που βρισκόταν στο σπίτι εκείνη την ώρα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αφορμή της σφαγής ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχαν οι Αφγανοί δράστες με το θύμα, γνωστό με το όνομα «Χαμπίμπι». Επρόκειτο για έναν νόμιμα ευρισκόμενο στην Ελλάδα μετανάστη, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στα Πάμφυλα που απέχουν τέσσερα μόλις χιλιόμετρα από το γνωστό καταυλισμό της Μόριας. Και από εκεί μάζευε ομοεθνείς του τους οποίους στέγαζε σε σπίτια που νοίκιαζε στο χωριό.

Στη συνέχεια δε «νοίκιαζε» αυτούς τους εργάτες σε Έλληνες για δουλειές στα κτήματα τους. Οι πληροφορίες λένε ότι τουλάχιστον 30 Αφγανοί μετανάστες, νόμιμα και παράνομα ευρισκόμενοι στην Ελλάδα έμεναν σε σπίτια στα Πάμφυλα ακόμα και σε κτίσμα στον περίβολο της Εκκλησίας του χωριού, κτίσμα που μάλιστα ανήκει στην Εκκλησία, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μαρτυρίες κατοίκων του χωριού λένε ότι οι μετανάστες «νοικιάζονταν» έναντι 25 ευρώ τη μέρα για τη συλλογή του ελαιοκάρπου. Από αυτά τα χρήματα τα 10 πήγαιναν στο μετανάστη και τα υπόλοιπα 15 κρατούσε ο «Χαμπίμπι» ως προμήθεια για τη διαμεσολάβησή του και για τα έξοδα σίτισης και στέγασης. «Όλη μέρα ήταν στα καφενεία με δυο - τρία κινητά τηλέφωνα και καλούσε κόσμο για δουλειά. Αυτός δε δούλεψε ποτέ. Αυτή ήταν η δουλειά του», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ κάτοικος των Παμφύλων που τον γνώριζε.

Ας σημειωθεί ότι ο «Χαμπίμπι» είχε αποφυλακισθεί πριν λίγους μήνες, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων το καλοκαίρι του 2015 από τα βόρεια του νησιού στη Μυτιλήνη, έναντι αμοιβής.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις