Καρέ - καρέ η «παρέμβαση» του «Ρουβίκωνα» στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

Καρέ - καρέ η «παρέμβαση» του «Ρουβίκωνα» στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Παρέμβαση», όπως την χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, το μεσημέρι της Πέμπτης (30/11).

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στο κεντρικό κτήριο της ΔΕΗ, στην οδό Αριστείδου και ανέβηκαν μέχρι τον 5ο όροφο.

Οι άγνωστοι πέταξαν «τρικάκια», φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν μετά από λίγα λεπτά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί καρέ καρέ την «παρέμβαση» της αναρχικής συλλογικότητας όπως την κατέγραψαν τα μέλη της:

Σε ανακοίνωσή του, η οποία αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το ρεύμα, όπως και το νερό, δεν είναι εμπόρευμα. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δε θα έπρεπε να το στερείται κανένα νοικοκυριό. Αν δε βγαίνουν τα κουκιά στη ΔΕΗ ας ξεκινήσει τις περικοπές απο τους φαραωνικούς μισθούς των μεγαλοστελεχών της. Ας ξεκινήσει τις διακοπές από αυτούς που χρωστάνε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Επειδή όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες, ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Τα ακροβοπληρωμένα γκόλντεν μπόι θα συνεχίσουν να εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς τους, αυτοί που χρωστάνε τα πολλά θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τις δουλειές τους ενώ οι μικροεργολάβοι που αναλαμβάνουν τις διακοπές του ρεύματος θα δουν τις δουλειές τους να ανοίγουν».

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi

PHOTO GALLERY