ΕΛΛΑΔΑ

Επειγόντως στο νοσοκομείο Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης

Επειγόντως στο νοσοκομείο Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης

Επειγόντως μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο νοσοκομείο κρατουμένων «Άγιος Παύλος», ο Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρουπα.

Τα δυο μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω εξασθένισης της υγείας τους από την απεργία πείνας που πραγματοποιούν τις τελευταίες 20 μέρες.

Οι Μαζιώτης και Ρούπα διεκδικούν την υλοποίηση σειράς αιτημάτων όπως: την έξοδο από την απομόνωση του Νίκου Μαζιώτη, την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα και την διερεύνηση ωραρίου των επισκεπτηρίων μεταξύ τους όσο και με το παιδί τους.

Όπως αναφέρει ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η δικηγόρος των μελών του Επαναστατικού Αγώνα ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της φυλακής ότι και οι δύο μετεφέρθησαν στο νοσοκομείο των φυλακών «Άγιος Παύλος». Ωστόσο σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Παράλληλα, 50 κρατούμενες της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού ξεκίνησαν απεργία πείνας για συμπαράσταση και άμεση δικαίωση των αιτημάτων της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

Σχετικές ειδήσεις