ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ-καρέ η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα (photos)

Καρέ-καρέ η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα (photos)

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες ο «σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί Τούρκος Πρόεδρος στην χώρα μας, εδώ και 65 χρόνια.

Το αεροπλάνο έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περίπου στις 10:40 το πρωί της Πέμπτης (7/12), με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο.

Αμέσως μετά η «θωρακισμένη» αυτοκινητοπομπή του Ταγίπ Ερντογάν κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα, όπου τον υποδέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Έπειτα ο Τούρκος κατέθεσε στεφάνι και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Αίσθηση τόσο σε διπλωματικό όσο και πολιτικό επίπεδο προκάλεσε ο «σκληρός» διάλογος μεταξύ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι η συνθήκη της Λωζάνης δεν επιδέχεται καμία αλλαγή και δεν επικαιροποιείται, στέλνοντας αυστηρό και ξεκάθαρο πλαίσιο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε στις θέσεις του πυροδοτώντας τον διάλογο μεταξύ των δυο αντρών.

Να σημειωθεί ότι το «ραντεβού» στο Μαξίμου μεταξύ Τσίπρα-Ερντογάν πραγματοποιήθηκε σε εμφανώς χαμηλότερους τόνους.

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίσκεψη Ερντογάν στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις