ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κεφάλαιο στο θρίλερ του θανάτου του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο

Νέο κεφάλαιο στο θρίλερ του θανάτου του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο

Το «πράσινο» φως για τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του άτυχου 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο, έδωσε την Πρασκευή (09/12) η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΕΚΡΟΨΙΑ

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Ροδιακή, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου Γ. Κτιστάκης και ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου Ι. Σφέτκος έκαναν δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο πατέρας του άτυχου παλικαριού διά της δικηγόρου κας Κατερίνας Βολονάκη, να διενεργηθεί «δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής του θανόντος Νικολάου Χατζηπαύλου του Παρασκευά, κατά την οποία να παρίσταται και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, προς πληρέστερη εξακρίβωση των αιτιών θανάτου του ανωτέρω θανόντος και προς διαπίστωση τυχόν νέων στοιχείων που δεν προέκυψαν από την πρώτη νεκροψία – νεκροτομή».

Όπως είναι γνωστό, οι γονείς του 21χρονου φοιτητή έχουν ήδη καταθέσει από τις 4 Δεκεμβρίου 2017 διά του δικηγόρου τους κ. Γλύκα, μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου καθώς όπως υποστηρίζουν «συντρέχουν ενδείξεις τέλεσης κακουργήματος και δη ανθρωποκτονίας σε βάρος του γιου τους, στο κείμενο της οποίας ζητήθηκε και ο ορισμός τεχνικού συμβούλου».

SEE

Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων και στην αίτησή τους οι γονείς, οδηγήθηκαν στην πράξη τους αυτή καθώς τα ερωτηματικά τους παραμένουν αναπάντητα αφού όπως πληροφορήθηκαν προφορικά, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, όπως αυτά τους αναφέρθηκαν, δεν συνάδουν ούτε με τα πραγματικά περιστατικά ούτε με τις καταθέσεις των μαρτύρων – διασωστών.

Όλοι οι μάρτυρες – διασώστες, αναφέρουν οι γονείς, και ειδικά συγκεκριμένος διασώστης, εμμένει κατηγορηματικά στον ισχυρισμό του ότι αποκλείεται η σορός του παλικαριού να βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο, που εντοπίστηκε, καθώς το σημείο αυτό είχε ελεγχθεί εξονυχιστικά, με κάθε μέσο και τρόπο.

Όπως επίσης τονίζεται στην ίδια αίτηση, για να ανέβει το 21χρονο παλικάρι στο σημείο, που του αποδίδεται, ήτοι στα 40 μέτρα ύψος , θα έπρεπε να έχει μαζί του ειδικό εξοπλισμό ορειβασίας, πράγμα που ουδόλως συνέβη, καθώς ούτε ορειβατικές γνώσεις είχε , ούτε τέτοιες ενέργειες συνάδουν με τον χαρακτήρα του.

Οι ίδιοι επισημαίνουν και το γεγονός ότι δεν βρέθηκε καθόλου αίμα κατά την πτώση, που του αποδίδεται.

Το σημείο, που αναφέρουν ότι πιθανόν να είχε εγκλωβιστεί το σώμα του 21χρονου σε καμία περίπτωση δεν χωράει εκεί ανθρώπινο σώμα και πολύ περισσότερο εκεί να ισορροπήσει για αρκετές ημέρες.

Βρέθηκαν πανομοιότυπα παπούτσια με αυτά που φορούσε ο φοιτητής, πεταμένα σε άλλο μέρος, σε απόσταση 22 χλμ περιμετρικά, τα οποία, όμως δεν ήταν δικά του, γεγονός που οδηγεί τους γονείς σε υπόνοιες σκηνοθεσίας εκ μέρους κάποιου, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες.

Όλα τα στοιχεία αυτά αλλά και μερικά άλλα έκαναν τους γονείς να θέλουν να ερευνήσουν περισσότερο την όλη υπόθεση θανάτου του παιδιού τους.

Το χρονικό του θανάτου του

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος Νίκος Χατζηπαύλου ζούσε και σπούδαζε στην Αθήνα και είχε μεταβεί στην Κάλυμνο, για δει τη μητέρα του, η οποία είναι μόνιμα διορισμένη καθηγήτρια στο νησί. Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 το μεσημέρι (περίπου στις 12.30 μμ), ο νεαρός έφυγε από το σπίτι με ποδήλατο, αφήνοντας και το κινητό του τηλέφωνο και με σκοπό στη συνέχεια να κάνει πεζοπορία προς την περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Οι ώρες περνούσαν και ο νεαρός δεν επέστρεφε. Τότε η μητέρα του ενημέρωσε την αστυνομία και από έρευνες που έγιναν βρέθηκε το ποδήλατο του στην περιοχή Λαγκά, όχι όμως και ο ίδιος ο 21χρονος ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 5 παρά τέταρτο το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017 και περίπου 200 μέτρα από το σημείο όπου είχε βρεθεί το ποδήλατο του. Τη σορό του παλικαριού βρήκε μέσα σε ένα ξερό ρυάκι, 14χρονος που περνούσε από την περιοχή που οδηγεί στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία, εκεί όπου ο φοιτητής θα πήγαινε για πεζοπορία.

Σχετικές ειδήσεις