ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στη Γερμανία 39χρονος Ροδίτης για ναρκωτικά

Συνελήφθη στη Γερμανία 39χρονος Ροδίτης για ναρκωτικά

Στη Γερμανία εντοπίστηκε και συνελήφθη 39χρονος Ροδίτης επιχειρηματίας ο οποίος αναζητούνταν καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και φυλάκιση 3 μηνών για την εμπλοκή του σε δύο υποθέσεις παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 39χρονος εντοπίστηκε στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο και έκτοτε κρατούνταν στη φυλακή έως και την προηγούμενη εβδομάδα όπου μετά από διαδικασίες που κίνησε ο συνήγορός του κ. Τάσος Διάκος αφέθηκε ελεύθερος.

Παράλληλα ο κ. Διάκος έχει καταθέσει αίτηση στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου για αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων του δικαστηρίου.

Ο 39χρονος για την πρώτη υπόθεση που κατηγορείται, είχε συλληφθεί στις 11 Αυγούστου 2008 από αστυνομικούς της Δίωξης στην περιοχή της Ανάληψης μαζί με 45χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και 38χρονο οικοδόμο και σε έλεγχο που τους έκαναν βρήκαν στην κατοχή του 40χρονου μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους 5,7 γραμμαρίων, την οποία μάλιστα μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, την πέταξε στο έδαφος.

Όπως προέκυψε από τη προανάκριση τη ποσότητα των ναρκωτικών την είχε προμηθευτεί ο 38χρονος από τον 39χρονο έναντι του ποσού των 300 ευρώ, για λογαριασμό του 45χρονου.

Για αυτήν την υπόθεση ο 39χρονος κρίθηκε ένοχος το 2012 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ σε ότι αφορά τους άλλους δύο συγκατηγορούμενους του, το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους αλλά ατιμώρητους.

Επίσης ερήμην σε κάθειρξη 10 ετών και φυλάκιση 3 μηνών καταδικάστηκε ο 39χρονος στην ίδια δικάσιμο, και για ποσότητα ηρωίνης αλλά και χασίς, καθώς και ένα πιστόλι τα οποία βρέθηκε να κατέχει στις 30 Οκτωβρίου 2009.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικοί μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, διενήργησαν «έφοδο» στο σπίτι του 39χρονου όπου και εντόπισαν ένα πλαστικό κουτί που περιείχε 20 γραμ. ηρωίνης, 0,2 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη καθώς και ένα πιστόλι REPLIKA, το οποίο ο δράστης κατείχε παράνομα. Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 4.095 ευρώ.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες και το όπλο κατασχέθηκαν, ενώ ο 39χρονος συνοδευόμενος από αστυνομικούς προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: Rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις