Ολονύχτιο θρίλερ στα Βαρδούσια: Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στον παγετό

Ολονύχτιο θρίλερ στα Βαρδούσια: Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στον παγετό

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων ατόμων, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί στα παγωμένα Βαρδούσια, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.

Χρειάστηκε η συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια σε κοντινό χωριό, τέσσερα άτομα, τα αυτοκίνητα των οποίων είχαν ακινητοποιηθεί στα Βαρδούσια Όρη.

Δείτε την ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Όλα ξεκίνησαν, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής (10/11), όταν πέντε φίλοι που επέβαιναν σε τέσσερα αυτοκίνητα και κινούνταν με κατεύθυνση από την Αρτοτίνα προς το χωριό Αθανάσιος Διάκος της Φωκίδας διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους, λόγω παγετού. Το ένα μάλιστα από τα αυτοκίνητα ντελαπάρισε και ακινητοποιήθηκε, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Λιδωρίκι και από την Άμφισσα κατευθύνθηκαν προς το σημείο, ενώ ένα ειδικό ερπυστριοφόρο της 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία, αναχώρησε για τα Βαρδούσια. Στις 8 το βράδυ ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης καθώς οι πυροσβέστες έφτασαν κοντά στα ακινητοποιημένα οχήματα και απομάκρυναν ένα άτομο που είχε καταληφθεί από κρίση πανικού.

Όταν αργότερα έφτασε στην περιοχή το ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει κάτω από τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να μείνει σε απόσταση 2,5 χλμ, περίπου.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, νέες δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ έφυγαν από τη Λαμία για τα Βαρδούσια, ενώ στο χωριό Αθανάσιος Διάκος στήθηκε κέντρο επιχειρήσεων από όλους τους εμπλεκόμενους που προσπαθούσαν να μεταφέρουν τους αποκλεισμένους με ασφάλεια. Με σχοινιά και με ανθρώπινη αλυσίδα, οι πυροσβέστες άρχισαν σιγά σιγά να μεταφέρουν τα 4 άτομα για να φτάσουν μέχρι τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα ενώ λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.