Φρίκη στο Βόλο: Παππούς βίαζε την ανήλικη εγγονή του - Σοκάρουν όσα υποστήριξε στο δικαστήριο

Φρίκη στο Βόλο: Παππούς βίαζε την ανήλικη εγγονή του - Σοκάρουν όσα υποστήριξε στο δικαστήριο

Φρίκη από την υπόθεση παιδεραστίας στο Βόλο – Ένας 70χρονος καταδικάστηκε για το βιασμό της ανήλικης εγγονής του – Τα στοιχεία προκαλούν σοκ

Κάθειρξη 18 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας στον 70χρονο Βολιώτη που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη εγγονή του. Η υπόθεση φρίκης είχε αποκαλυφθεί το Νοέμβριο του 2016, όταν το αγγελούδι ξέσπασε και εξομολογήθηκε στην οικογένειά του τον εφιάλτη που βίωνε. Άμεσα έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα. Ο 70χρονος κλήθηκε σε απολογία στην Ανακρίτρια Βόλου τον περασμένο Μάρτιο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, και αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Το Κακουργιοδικείο Καρδίτσας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 70χρονο, ούτε αυτό του έντιμου πρότερου βίου, ούτε αυτό της ειλικρινούς μετάνοιας στις φυλακές. Ομόφωνα ανακοίνωσε την απόφασή του μην αναγνωρίζοντας στον καταδικασθέντα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος για διάπραξη και άλλων εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων.

Το κορίτσι είχε αρχίσει να φοβάται τον παππού όταν έφτανε η στιγμή της εξομολόγησης. Το εκδήλωνε αυτό με διάφορες συμπεριφορές όταν η οικογένεια επρόκειτο να τον επισκεφτεί. Υποψίες ότι κάτι κακό μπορεί να είχε συμβεί «φούντωναν», όμως κανένας δεν θα περίμενε ποτέ τα όσα σοκαριστικά αποκαλύφτηκαν. Δηλαδή, πρωταγωνιστής πράξεων (που διώκονται από τη Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος) να είναι ο ίδιος ο παππούς.

Σοκάρει η απολογία του

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο καταδικασθείς υποστήριξε ότι είναι αθώος, αναφέρει η εφημερίδα της Μαγνησίας «Ταχυδρόμος». Μάλιστα κατηγόρησε τον γιο του και την οικογένειά του ότι λένε ψέματα και πως έχουν στήσει σκευωρία σε βάρος του λόγω οικογενειακών διαφορών. «Επί σκοπό ισχυρίζονται όλα αυτά τα συκοφαντικά, για να μου πάρουν την περιουσία μου», φέρεται να δήλωσε στο Μικτό Ορκωτό ο 70χρονος, ο οποίος ήταν ανυποχώρητος από τη θέση του αυτή, και συνέχισε να δηλώνει αθώος όπως έκανε από την πρώτη στιγμή που οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.

Νωρίτερα, η μητέρα του θύματος και νύφη του καταδικασθέντα, εξεταζόμενη ως μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο όλο το μαρτύριο που βιώνει η οικογένεια από τη στιγμή που ξεσκεπάστηκε η υπόθεση. «Ήρθε τότε και ομολόγησε, και πρότεινε να μας δώσει κάποιο χρηματικό ποσό» είπε η μητέρα της ανήλικης, η οποία αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνει η οικογένεια να ξαναέρθει η ισορροπία στο σπίτι, να υπάρξει ηρεμία.

Η εξέταση της ανήλικης κρίθηκε από το δικαστήριο ακριβής σε όλα της τα σημεία. Όλα όσα είπε, τόσο στην Αστυνομία όσο και στους ψυχολόγους, ήταν σαφή και διατυπώνονταν με διαύγεια πνεύματος. Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε ο καταδικασθείς να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται, και να καταδικαστεί σε δεκατρία έτη φυλάκισης για αποπλάνηση ανήλικης κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, και σε δέκα έτη φυλάκισης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο 70χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.