ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του νεκρού φοιτητή στην Κάλυμνο

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του νεκρού φοιτητή στην Κάλυμνο

Σήμερα (12/12) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα νεκροψία-νεκροτομή στον 21χρονο φοιτητή, Νίκο Χατζηπαύλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο.

Την έγκριση για τη δεύτερη νεκροψία του 21χρονου ενέκρινε η Εισαγγελία Εφετών Ρόδου.

Όπως έγινε γνωστό, η νεκροψία του φοιτητή θα γίνει από τέσσερις ιατροδικαστές, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την πολιτεία, τη νεκροτομή αναμένεται να διενεργήσουν η καθηγήτρια και Διευθύντρια της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, η επίκουρη καθηγήτρια Σταυρούλα Παπαδόδημα και ο επίκουρος καθηγητής-ανθρωπολόγος Κωνσταντίνος Μωραΐτης.

Η οικογένεια έχει ορίσει ως τεχνικό σύμβουλο τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως είχε απορριφθεί ήδη δύο φορές το αίτημα της οικογένειας του Νίκου Χατζηπαύλου.

Την περασμένη Παρασκευή (8/12) ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Γλύκας υπέβαλε νέο αίτημα στον Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου για τη διενέργεια νέας νεκροψίας -νεκροτομής, το οποίο αυτή τη φορά έγινε δεκτό.

Η οικογένεια του 21χρονου επέμενε να διενεργηθεί και δεύτερη νεκροψία, καθώς θεωρεί ότι το παιδί της δολοφονήθηκε και δεν πρόκειται περί δυστυχήματος.

Το χρονικό του θανάτου του

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος Νίκος Χατζηπαύλου ζούσε και σπούδαζε στην Αθήνα και είχε μεταβεί στην Κάλυμνο, για δει τη μητέρα του, η οποία είναι μόνιμα διορισμένη καθηγήτρια στο νησί.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 το μεσημέρι (περίπου στις 12.30 μμ), ο νεαρός έφυγε από το σπίτι με ποδήλατο, αφήνοντας και το κινητό του τηλέφωνο και με σκοπό στη συνέχεια να κάνει πεζοπορία προς την περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Οι ώρες περνούσαν και ο νεαρός δεν επέστρεφε. Τότε η μητέρα του ενημέρωσε την αστυνομία και από έρευνες που έγιναν βρέθηκε το ποδήλατο του στην περιοχή Λαγκά, όχι όμως και ο ίδιος ο 21χρονος ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 5 παρά τέταρτο το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017 και περίπου 200 μέτρα από το σημείο όπου είχε βρεθεί το ποδήλατο του.

Τη σορό του νεαρού βρήκε μέσα σε ένα ξερό ρυάκι, 14χρονος που περνούσε από την περιοχή που οδηγεί στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία, εκεί όπου ο φοιτητής θα πήγαινε για πεζοπορία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις γύρω από τη συγκλονιστική υπόθεση

Σχετικές ειδήσεις