Θρίλερ στη Λαμία: Ο φαντομάς με τα ντόπερμαν που έκαιγε μελίσσια

Θρίλερ στη Λαμία: Ο φαντομάς με τα ντόπερμαν που έκαιγε μελίσσια

Νέα της Λαμίας: Θρίλερ στη Φθιώτιδα με τον μυστηριώδη τύπο που είχε αδυναμία στο μέλι, τις φωτιές και τις τράπεζες.

Πλούσια ήταν η δράση ενός  49χρονου , φερόμενου αντιεξουσιαστή που συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου για εννέα ένοπλες ληστείες σε τράπεζες στην Αττική από το 2002 έως το 2009 και εμπλέκεται επίσης σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, της Δ/νσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σε 21 περιπτώσεις κλοπής μελιού και καταστροφής 1135 μελισσοσμηνών (με πληθυσμό άνω των 55 εκατομμυρίων μελισσών) με τη ζημιά να αγγίζει τα 600.000 ευρώ!

Ο 49χρονος ενοικίαζε αυτοκίνητα προκειμένου να μεταβεί στο ορμητήριο του στον Μπράλο Φθιώτιδας κι από κει να καταστρώσει τα σχέδια του, που περιελάμβαναν κλοπή μελιού και εμπρησμούς στις κυψέλες από τις ορεινές περιοχές των Βαρδουσίων, της Γκιώνας, της Οίτης αλλά και του Πηλίου.

Μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές συνοψίζεται η πλούσια δράση του 49χρονου αντιεξουσιαστή που συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου για εννέα ένοπλες ληστείες σε τράπεζες στην Αττική από το 2002 έως το 2009 και εμπλέκεται επίσης σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, της Δ/νσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σε 21 περιπτώσεις κλοπής μελιού και καταστροφής 1135 μελισσοσμηνών (με πληθυσμό άνω των 55 εκατομμυρίων μελισσών) με τη ζημιά να αγγίζει τα 600.000 ευρώ!

Ο «Φαντομάς»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο σπίτι-κρησφύγετο στο Μπράλο ο 49χρονος πήγαινε μόνο αργά τη νύχτα και από τις προφυλάξεις που έπαιρνε του είχαν προσδώσει τον χαρακτηρισμό του «Φαντομά», αφού στα 2,5 χρόνια που ταυτοποιείται η εξακολουθητική παράνομη δράση του με τα μελίσσια, κανείς δεν τον είχε δει στο χωριό, ούτε είχε ανταλλάξει μαζί του κουβέντα!

Ο 49χρονος απέφευγε συστηματικά να έρθει σε επαφή με τον οποιονδήποτε, φρόντιζε μάλιστα να μην ενοχλεί κανέναν, ενώ τρία τουλάχιστον ντόμπερμαν πρόσεχαν ώστε κανείς "περίεργος" να μην πλησιάζει στο σπίτι του, που ήταν ψηλά στην άκρη του χωριού.

Ακόμη κι όταν τα συγκεκριμένα σκυλιά του δημιούργησαν πρόβλημα, καθώς είχαν κατορθώσει να βρουν πέρασμα κάτω από την περίφραξη και να αναστατώσουν το χωριό, εκείνος φρόντισε να μπαλώσει τις τρύπες και να τακτοποιήσει το θέμα χωρίς και πάλι να ‘ρθει σε επαφή με κανέναν από την κοινότητα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο σπίτι - ορμητήριο η Ασφάλεια Λαμίας, βρήκε και κατάσχεσε πολλές συσκευασίες μελιού, έναν μελισσοεξαγωγέα, πανάκριβα αγωνιστικά ποδήλατα, όπως κι αντίστοιχης αξίας ορειβατικό εξοπλισμό και μπουφάν. Επίσης βρέθηκε ένας ψεκαστήρας πετρελαίου, που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε στην καταστροφή των μελισσιών, αφού μετά την κλοπή τα παρέδιδε στις φλόγες.

Πηγή: lamiareport.gr