ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα Εφετείο: Βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια το όχημα διαφυγής των δραστών

Βόμβα Εφετείο: Βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια το όχημα διαφυγής των δραστών

Λίγο μετά τις 9 βρέθηκε στα Εξάρχεια, κοντά στο Μουσείο, καμένο το αυτοκίνητο των τρομοκρατών τύπου βαν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης τα ξημερώματα (22/12) πυροβόλησαν κατά φύλακα του κτηρίου του Εφετείου, προκειμένου να τον αποθαρρύνουν να τους καταδιώξει.

Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικές πηγές, ο φύλακας του Εφετείου κατέθεσε ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτήριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Ο αστυνομικός τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε στην οδό Λουκάρεως, τύπου μικρού βαν, όπου τους περίμενε ένας συνεργός τους και με το οποίο διέφυγαν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πυροβόλησε μία φορά εναντίον του φύλακα, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει. Στο σημείο της επίθεσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει βρεθεί ένας κάλυκας φυσιγγίου, ο οποίος παραλήφθηκε από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Αμέσως μετά τη διαφυγή των δραστών έγιναν τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση της βόμβας στις 02:50, η οποία εξερράγη στις 03:25, προξενώντας σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου και σε τζάμια απέναντι πολυκατοικιών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις σχετικά με την έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις