Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στο Ηράκλειο: Έπνιγε τον πατέρα του επί τρία λεπτά - Σοκάρουν τα νέα στοιχεία (vid)

Newsbomb

Έγκλημα στο Ηράκλειο:Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία της Κρήτης από την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που έλαβε χώρα στην περιοχή της Φορτέτσας το βράδυ των Χριστουγέννων.

Τον έπνιγε για τρία λεπτά

Επί τρία συνεχόμενα λεπτά υπέφερε ο Νίκος Σάλιαρης στα χέρια του γιου του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ξενοφώντα Μαντάκα, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο θάνατος του 61χρονου οφείλεται σε ασφυξία, εξαιτίας απόφραξης του στόματος και της μύτης. Ο άτυχος άνδρας δεν αντιστάθηκε καθόλου, καθώς όπως αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής, είτε κοιμόταν είτε είχε μειωμένα αντανακλαστικά λόγω μέθης.

«Κάτι τέτοιο συναντάμε σε δολοφονίες παιδιών και πολύ σπάνια σε εγκλήματα με θύματα ενήλικους, όπως αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής.

foniko fortetsa2 768x565 1 768x565

Τα πρόσωπα – «κλειδιά»

Να ρίξει «φως» στα αίτια του σοκαριστικού εγκλήματος προσπαθεί εδώ και μερικά 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ. Τα μπερδεμένα λόγια του 34χρονου φερόμενου ως πατροκτόνου στους αστυνομικούς αμέσως μετά το σοκαριστικό έγκλημα δεν αρκούν για να ξετυλιχτεί το «κουβάρι» της υπόθεσης. Ο φερόμενος ως δράστης στην ερώτηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για τα αίτια του εγκλήματος, υποστήριξε ότι οι μνήμες από τα ξύλο που «έφαγε», κατά τα παιδικά του χρόνια από τον πατέρα του, σε συνδυασμό με το αλκοόλ αποτέλεσαν την αφορμή για να τον σκοτώσει.

Ωστόσο, οι αρχές δεν πιστεύουν ότι μία τόσο μακρινή ανάμνηση όπλισε το χέρι του 34χρονου, ενώ και η μαρτυρία του τρίτου ατόμου που ήταν μαζί με τον πατέρα και τον γιο όταν ξέσπασε ο καυγάς στο καφενείο, δεν ρίχνει «φως» στα αίτια της τραγωδίας.

patroktonos1 1

Συγκλονισμένη και χωρίς να έχει πιστέψει ακόμα αυτό που συνέβη, εμφανίζεται η κόρη του 61χρονου Νίκου Σάλιαρη.

Η ίδια, μιλώντας στο ekriti.gr δήλωσε ότι «η μητέρα μου κι εγώ μάθαμε τι συνέβη από τις ειδήσεις, αρκετές ώρες μετά. Δεν μας ενημέρωσε κανείς». Η κόρη του άτυχου 61χρονου δεν κατάφερε σήμερα να βρίσκεται στην κηδεία του πατέρα της καθώς δεν πρόλαβε να βρει εισιτήρια.
Τώρα, οι αστυνομικοί αναμένουν τις καταθέσεις της μητέρας και της αδερφής, καθώς πιστεύουν ότι μόνο αυτές μπορούν να «φωτίσουν» τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

«Δεν μπορώ να τον γυρίσω πίσω»

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον φερόμενο ως δράστη αν έχει μετανιώσει για την οικογενειακή τραγωδία που προκάλεσε με τα χέρια του, εκείνος απάντησε ότι «και να μετανιώσω, τίποτα δεν φέρνει πίσω τον πατέρα μου» και συμπλήρωσε «Θεέ μου τι μα…κία έκανα, όταν πίνω γίνομαι βίαιος».

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό του εγκλήματος