ΕΛΛΑΔΑ

Αδήλωτη εργασία: Αλλάζουν οι ποινές – Βαριά «καμπάνα» ή πρόσληψη του εργαζόμενου

Αδήλωτη εργασία: Αλλάζουν οι ποινές – Βαριά «καμπάνα» ή πρόσληψη του εργαζόμενου

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της υπουργού Εργασίας με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, και τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργο Καββαθά.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Νάσος Ηλιόπουλος.

Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ήταν η αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων των επαγγελματοβιοτεχνών για τα ευεργετήματα και τις προϋποθέσεις υπαγωγής φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, η Υπουργός Εργασίας και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ ενημέρωσαν τους προέδρους της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ για την αλλαγή στην αρχιτεκτονική του προστίμου για την αδήλωτη εργασία που σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας.

«Στο επίκεντρο της προωθούμενης αλλαγής βρίσκεται η σύνδεση του ύψους του προστίμου με την πρόσληψη του εργαζόμενου που ήταν αδήλωτος και η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ αυτού. Ο συνδυασμός των ρυθμίσεων εξυπηρετεί μια νέα λογική που έχει στον πυρήνα της την απόδοση δικαιοσύνης υπέρ του εργαζόμενου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις