ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα: Σε θεματικό πάρκο μετατρέπεται το χιονοδρομικό κέντρο (pics)

Καλάβρυτα: Σε θεματικό πάρκο μετατρέπεται το χιονοδρομικό κέντρο (pics)

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχωρούν οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, το οποίο χαρακτηρίζουν «παράδειγμα προς μίμηση».

Το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξεπέρασε τις 20.000 επισκέπτες και είναι χαρακτηριστικό ότι στις 26 Δεκεμβρίου ο δρόμος που οδηγούσε στο κέντρο έκλεισε για κάποιες ώρες εξαιτίας της κίνησης.

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του κέντρου, Λεωνίδας Σπυρόπουλος, το εν λόγω κέντρο μετατρέπεται σε ένα θεματικό πάρκο, με υπηρεσίες που ξεφεύγουν τις απολύτως συνδεδεμένες με το χιόνι, αλλά προσφέρονται και αυτές που έχουν να κάνουν με την εστίαση, τις βόλτες στο δάσος, της διαμονής με τη συνεργασία των ξενοδόχων κ.λπ.

Την ίδια στιγμή έχουν προστεθεί νέες πίστες για άτομα που απλώς θέλουν να απολαύσουν τη βόλτα στο χιόνι, τόσο με έλκηθρα όσο και με ειδικά μηχανοκίνητα μέσα σε σχεδιασμένα μονοπάτια.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Ενδεικτικό της δυναμικής που μπορεί να προσδώσει ένα χιονοδρομικό στην εγχώρια τουριστική δραστηριότητα της εκάστοτε περιοχής είναι το γεγονός ότι μέσω αυτού, τοπικές βιομηχανίες μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους, κάτι που ήδη συμβαίνει στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων.

Μάλιστα με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, ειδικές εφαρμογές μέσω των ηλεκτρονικών έξυπνων συσκευών επικοινωνίας, ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να κλείσει οτιδήποτε έχει να κάνει με την επίσκεψή του στο χιονοδρομικό. Κάρτες εισόδου στο κέντρο, εξοπλισμό αλλά και διαμονή στην γύρω περιοχή, όπως εξηγεί ο κ. Σπυρόπουλος.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφιών: Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων (kalavrita-ski.gr)

Σχετικές ειδήσεις