ΕΛΛΑΔΑ

Άνω Λιόσια: «Τυφλοί» πυροβολισμοί έξω από σχολείο - Βγήκαν τα όπλα σε βεντέτα οικογενειών Ρομά (vid)

Άνω Λιόσια: «Τυφλοί» πυροβολισμοί έξω από σχολείο - Βγήκαν τα όπλα σε βεντέτα οικογενειών Ρομά (vid)

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι στο 3ο γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, από συνεχόμενους πυροβολισμούς που έπεφταν μεταξύ Ρομά κατοίκων της περιοχής, ύστερα από συμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου σε μια προσπάθεια να προφυλάξουν τα παιδιά, τα κράτησαν στις τάξεις και δεν τα άφησαν να βγουν έξω από το κτήριο, ενώ όταν ήρθε η ώρα να φύγουν, το καθένα τηλεφωνούσε στους γονείς του, προκειμένου να έρθουν να τα πάρουν.

Στην περιοχή έφτασε περιπολικό αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες οι αστυνομικοί συνέστησαν τους καθηγητές να μην πανικοβάλλονται, λέγοντας ότι τα παιδιά δε βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας.

Τελικά, τα παιδιά αποχώρησαν από το 3ο γυμνάσιο κατά ομάδες με γονείς, συγγενείς και φίλους ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι τις 2:30 μετά το μεσημέρι υπήρχαν ακόμα μαθητές μέσα στο σχολείο που δεν είχαν φύγει, όπως επίσης και όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με το διευθυντή.

Το περιστατικό έφερε στην μνήμη το τραγικό περιστατικό με τον 11χρονο Μάριο στο Μενίδι, ο οποίος έχασε την ζωή του στο προαύλιο του σχολείου του, από άσκοπο πυροβολισμό.

Τέλος σημειώνεται οι άνδρες της αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν σε 8 προσαγωγές.

Δείτε το βίντεο όπως προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Σχετικές ειδήσεις